Jag var tvungen att fota...

mms_img573812013 (MMS)

Jag var tvungen att fota det för att tro det, men nu är äntligen maskinen på plats för att ordna vår infart imorgon! Känns verkligen spännande att det händer något för det är nästan att man ger upp hoppet; det är ett år sedan vi flyttade hit och vi bor fortfarande i den iskalla stugan, där det nu är 12 grader ikväll och vattnet fryst... Men nu är vi äntligen på gång, typ..! Ikväll var jag på en väldigt mysig fransk restaurang på Söder med kusin Sofia, Café de Paris. Mysigt med lugn kväll med god mat och massa prat.


Skakig och sitter vid caféet ...

mms_img-13784551 (MMS)

Är ganska så skakig och sitter vid caféet på jobbet med en latte att varva ner med. Huvudvärken jag vaknade med imorse har utvecklats till en explosion innanför pannbenet och jag vill gå hem och bädda ner mig. Måhända är jag sjåpig men jag kan inte rå för det hur mycket jag än skulle vilja. Jag krockade med bussen för någon timma sedan på Nynäsvägen på väg in till stan. Två bilar hade stannat vid en påfart bortåt g:a Enskede för att invänta min buss som kom körande. Den tredje bilen tröttnade på att vänta och bestämde sig således för att köra om dem och ut just där bussen kom åkandes... Jag satt på tredje högra raden vilket var ungefär i höjd med krocken. Det flög glas överallt och smällen var kraftig, men ingen skadade sig tack och lov. Jag hade dessutom bussbälte, vilket jag inte förstår inte är obligatoriskt. Det är ju till och med böter i bil. Att jag reagerade som jag gör tror jag kan bero på att jag och Oskar krockade bara några hundra meter därifrån för bara knappt två år sedan. Sen dess har jag tyckt närliggande bilar och snabba inbromsningar varit jobbigt. Jag åker givetvis bil ändå, men är mer noga med avstånden. Det gick ju trots allt bra idag, men plåt som knöglas och glas som kraschas etsar sig på något vis fast i huvudet. Skönt i alla fall att det är fredag.


Internethandlande

Som jag berättat så fick jag ju en så fin Samsung galazy tab, eller en surfplatta, utav Oskar i födelsedagspresent. Dock har ju Sverige bestämt sig för att bara sälja Apples alla tillbehör till I-phone, I-pad och allt du kan sätta I före. Därför fick jag börja leta mig utomlands och när jag hittade Ebay öppnades en helt ny värld! Jag har aldrig gett det en chans tidigare men nu så...

Först och främst köpte jag ju givetvis ett fodral till min fina platta. Det inväntar jag ännu från Hong Kong, men nu i veckan började så smått andra paket droppa in. I tisdags kom en fin klänning i mörk champagenfärg och idag droppade en hårmunk ner i brevlådan. Den kunde jag ju givetvis inte låta bli att prova med en gång mitt bak, mitt uppe på huvudet och lite på sidan. Här är resultatet:




Bambi, Bio, Bil och Bad!

Igår blev det premiärtur på Dreviken i det underbara, nästan vindstilla vädret. Isen var fylld av minst 50 skridskoåkare, större delen långfärdskridskor.
Vi tog en pall och våra skridskor och gick ut och satte oss på isen och snörade på oss skorna. Det var en väldigt häftig och skön känsla att åka ut direkt från tomten. Förra året fick vi aldrig möjlighet till det eftersom snön låg så tjock på vattnet att sen aldrig blev tillräckligt kraftig. Hade det inte varit för alla de andra åkarna, så hade vi inte vågat oss ut än, men nu kändes det ganska så säkert.
Isen sjöng ljudligt i viken och isen var alldeles spegelblank och klar. Det var underbart.
Oskar fick inviga sina långfärdsskridskor han fick av mig i julklapp. Det kommer nog att krävas en hel del övning, men vi bor ju bra till för att få just det!


Vi såg Hamilton i helgen också. Den var väldigt snyggt gjord och kul med många utländska skådespelare. Oskar tyckte att det var det bästa svenska actionfilmen som gjorts. Jag tyckte den var helt ok.


I torsdags fick vi äntligen, efter 11 månaders väntan, hämta ut vår fina nya Volkswagen Passat. I fredags (den 13e) kraschade ett långtradarsläp in i den…
Oskar hade åkte med lite kollegor för att äta lunch och hade svängt av och parkerat vid sidan av en väg där en långtradare just åkt fel och svängde runt för att vända tillbaka. Dock hade han inte koll på sitt släp som tog med sig vår sidobackspegel och var bara någon centimeter ifrån att dra med sig hela sidan av bilen med Oskar och hans kollegor där i.
Tur i oturen, men väldigt tråkigt att efter elva månaders väntan få ha bilen i mindre än ett dygn innan den kvaddas. Den ska in på reparation denna vecka.


I mars kommer jag att åka med mamma, pappa, Isa, Susanne och Peder till Teneriffa vilket ska bli helt underbart att få lite sol. Stackars Oskar blir hemma och jobbar, men han får ta igen det senare i vår.
Isa och jag ägnade fredagskvällen åt att beställa nya bikinis till vattengympandet.


Här kommer förresten en liten sammanställning utav lyxmenyn vi åt i torsdags. En del låter kanske lite konstigt, men ack så gott:

Snacks:
Chips gjorda på mandelpotatis smaksatta med dillfrön
Aptitretare:
Morotspuré med lakrits och maräng
Glass på vinterkyndel
Surdegsfriterad slånlav
Från Grönsakslandet:
Smörbakad rotselleri från Forsbergs gris och grönt med grädde syrad med lagrad ättika samt timjan
Från Åkern:
Mannagrynsgröt med mjölkskum och färsk tryffel
Från Havet:
Pilgrimsmussla från Hitra med citronkräm, hasselnötspraliné och fermenterad vitlök
Mellanrätt:
Surdegssoppa med dijon
Från Gården eller Skogen:
Rådjur från Östermalma med skrädmjöl, råriven röd majrova samt stjälkar från vatten krasse
Från Mejeriet:
Ostkaka gjord kittad getost från Oviken i Jämtland med päronmarmelad och krisigt bröd
Fördessert:
Apelsinsorbet med fänkål samt olivolja
Dessert 1:
Sorbet på Ingrid-Marie-äpple med vaniljkräm och strandkvanne
Dessert 2:
Salt karamell med mördeg, mjölkchokladkräm och passionsfrukt
Kaffegodis:
Äppelgelé, rödbetsmördeg med söt-salt rödbetspuré samt cholkadganache med hasselnöt


+Brödtallrik med 4 olika sorters surdegsbröd samt smör från Jämtland.


Jag älskade apelsin-fördesserten, rådjuret och ostkakan. Oskar tyckte bäst om surdegssoppan och rotsellerin.


Trevlig vecka alla


En vecka har gått sedan jag fyllde 27...

mms_img277729455 (MMS)

En vecka har gått sedan jag fyllde 27 och vi var i Riga. Som vanligt springer tiden iväg. Blommorna jag fick i söndags står sig fortfarande fantastiskt vackra. Jag tror att det kalla klimatet hemma hos oss är ultimat för dem! I onsdags såg jag och Oskar Bounce moderniserade version av Svansjön på Dansens hus vilken jag tyckte var riktigt bra. Spännande, annorlunda och duktiga dansare. Se den om ni får chansen! Igår blev en riktig lyxkväll på en ganska nyöppnad restaurang: Gastrologik, med Emelie och Per-Anders. De har enbart två avsmakningsmenyer och till det fick man lite försnacks och mellanrätter att vi slutligen gick därifrån otroligt mätta och belåtna efter fjorton rätter! En fantastisk upplevelse med svenska råvaror och inredning i Nordisk stil. Om ni vill få njuta ordentligt och verkligen få skämma bort och lyxa till det lite så gå dit! Jag fick en superfin orange ullhalsduk i födelsedagspresent med mina initialer i ena hörnan som Emelie gjort själv. Den är jag nu insvept i och känner mig otroligt fin. Tack!


6 kilowatts lycka!!!

Från 14 grader till 20 på bara tjugo minuter här i vår lilla stuga. Varför har vi inte köpt en gasolkamin tidigare?!?

Lite mer 2012

Jag brukar ju alltid göra en sammanfattning vid årets slut om allt som hänt och vad som är att vänta. I år tror jag att jag nöjer mig med att göra det senare. För det är ju ändå dit vi vill och går.
Så efter operation, kyla och möss i huset, arbetsresor till Florida och Hong Kong, firande av vår första bröllopsdag i London, resor till Turkiet och Öland, tjejresa respektive killresa till London, brudtärna och toastmater på bröllop och julbesök av systeryster från Paris ser jag med spänning fram emot 2012.

Vi har redan hunnit till Riga där jag firad min 27års dag tillsammans med Oskar.
Detta blogginlägg gör jag från min present från Oskar; en fin vit Samsung galaxy tab. Imorgon är det dags för årets första föreställning: Svansjön på Dansens hus men det blir minst två till i år: Phantom of the Opera i London där Peter Jöback spelar fantomen i några månader och Pearl Jam i sommar.
I sommar blir det även en resa som jag verkligen ser fram emot nämligen segla i Kroatien!
Sen fyller ju kära maken trettio också som måste firas.
Självklart hoppas jag ju även på att vi äntligen får börja bygga vårat hus under våren också, om nu bara kommunen tar sig i kragen vill säga...
Snart byggs vår infart i alla fall och i dagarna kommer äntligen vår bil som vi beställde i februari.
Ett fullspäckat och spännande år helt enkelt.


Oskar vid stengris i Riga.

2012

2012. Nytt år. Enligt Maya-kalendern året då världen ska gå under.
Jag tror man får ta det som ett tillfälle att göra allt det man velat göra, snarare än att sätta sig att vänta på att dö. För vad vore det för mening med det?

Jag tror och hoppas på att det här kommer att bli ett väldigt bra år och jag ska göra allt jag kan för att det ska bli så.
2010 var ett så bra år, med bröllop, husköp, gudson, Isas student, resor och mycket annat, att det 2011 hade svårt att leva upp till det. Resorna under året som varit har varit fantastiska och att få bo vid vattnet än mer otroligt, men sjukdomar och annat har dragit ner glädjenivån en hel del.

2012 ska bli året det ändras. Jag ser fram emot att äntligen få bygga vårat nya hus, få segla i Kroatien, förhoppnigsvis Phantom of the opera i London och få göra alla de äventyr Oskar förberett åt mig.
Man brukar alltid ge en massa löften vid nyår som man antingen inte kan, vill eller ska hålla. Därför ska jag hålla mig till förhoppningar snarare än löften under 2012. Så jag har allt att önska och hoppas på framöver!