Maskerad!!!

Här kommer de utlovade bilderna ifrån maskeraden igår hemma hos Stefan och Emma! Efter röstning här och på facebook blev min kostym en given leopard. Grrr!


Foxy leopard, Red turtle, Bonnie, Hippe, Jokern, Pumba och drag a la 80tal!

Holy diver, Clown, Charlie Chaplin, Bonnie and Al Capone, Mont Gomery, Oljeshejksdjävul

American psyco, Clown, Leopard, Pingvin, Turtle

Turtle och Al capone, Shejken, clownen och Al, Clown 2.0



Spooky weekend!

Så var det helg igen och Halloween stundar!

Vi är bjudna på maskerad på lördag vilket ska bli riktigt roligt. Dock är det alltid lika svårt att bestämma sig för vad man vill vara. Jag har två alternativ - Foxy, tuff leopard eller snygg, svart kanin. Det lutar åt leoparden. Känns mer ovanligt, men jag har ändå inte bestämt mig. Vad tycker ni?

Hoppas ni får en trevlig helg allihopa.

Oskar kommer förresten vara väldigt söt... ni får se bilderna på söndag!


Ett helt år

Ett helt år har gått.
Ett helt år sedan den dagen Oskar friade till mig.
Ett helt år sedan han tände tvåhundra ljus utanför Kulturhuset, innan han tvingades släcka dem och planera om sitt frieri på grund av en sur vakt.
Det är ett helt år sedan han trädde ringen på mitt finger och ett år sedan vi berättade att vi tänkte gifta oss.

För att fira ska vi äta på Långbro världshus, precis som vi gjorde på vår förlovningsdag för ett år sedan.

Jag älskar dig Oskar


Vinnjutare

Nu har vi äntligen hittat vinglasen vi vill ha. Igårkväll var vi till NK och tittade på vinglas. Vi var båda säkra på att det var Riedelglas vi ville ha, men visste inte ur vilken serie. Vi har redan Vinum Riedelglas till singel malt whiskey och är riktigt nöjda med dem. Det ÄR verkligen en stor skillnad på glas och glas.

Det speciella med just Riedelglas är att de är anpassade till specifika drycker. Det vill säga dricker du ett Merlot-vin ska du använda glaset för Merlotdruvan och så vidare. Dessa glas är givetvis dyra men verkligen värda det!

Hur som helst så var vi på väg mot väggen med Riedelglas på NK, när vi passerade Orrefors. Där hade de en helt ny serie som heter Difference och var en otroligt snygg form. En man som jobbar i butiken berättade att dessa kristallglas är också framtagna till olika varrianter av druvor och drycker men till skillnad från Riedelglasen är de handblåsta istället för maskinellt gjorda. Priserna var de samma så efter långt övervägande och jämnförande slutade det med att vi gick därifrån med den svenska serien istället, då formen faktiskt var snyggare.

Vi är medlemmar i NKs kundklubb vilket ger en suverän försäkring - 3 års krash-garanti. Det innebär att om glasen skulle gå sönder inom dessa 3 år så får man nya utan kostnad. Helt perfekt så att man vågar använda sig utav glasen!
Dessutom hade vi presentkort till just vinglas som Oskar fick i födelsedagspresent av min mamma och pappa, så det var extra roligt att handla.

Vi köpte glasen Primeur som är för lättare rödvin upp till ca tre år gamla om jag förstod mannen i butiken rätt. Vi tänkte börja med dem för att se om vi gillar dem och sedan bygga på med vitvinsglaset Crisp - för krispiga lite torrare vita viner, rövinsglaset Mature - för lite tyngre röda viner äldre än 4 år, samt ölglaset Beer Pils.

Nu har vi 4 nya vackra vinglas och jag ser verkligen fram emot att få testa en massa gott vi i dem.




Vår tids stora digitala fenomen

Igår var vi och såg "The Social Network". Filmen som berättar om Facebooks skapare, dess framgångar och bakslag.

Jag hade sett fram emot att se den, men hade inga större förväntningar på den utan trodde det skulle vara lite high-school liknande komedifilm.
Men oj vad fel jag hade. Den var otroligt rolig, spännande och intressant.

Man får följa Mark Zuckerberg (spelad av Jesse Eisenberg), som är ett programerargeni, i hans rättegångar där folk vill stämma honom på pengar för diverse andledningar. Bland annat för idéstöld. Samtidigt får man hela tiden se tillbaka på hur facebook kom till och hur det slutade med att han hamnade i dessa rättegångar.
Grundaren till Napster, Sean Parker (spelad av Justin Timberlake), skildras också han i filmen och det känns verkligen som man får en klar bild av hur hela fildelningen och sociala nätverken en gång startade den otroliga erövringen av vårat sätt att leva som det ju faktiskt är.

Den riktiga Mark har tydligen inte godkänt och erkänt filmen då han tycker att hans karaktärskildring är allt för empatilös och kall. Och det är den! Om den är det på riktigt har jag ingen aning om, men det passar verkligen in i filmen.

Det är heller ingen dålig regisör, David Fincher, som tidigare gjort filmer som Benjamin Buttons, Seven och Fight Club och som just nu gör den engelska filmversionen av Stieg Larssons bok "Män som hatar kvinnor" (The girl with the dragon tattoo).

Helt klart en sevärd film.




Kladdigt, men o så gott

Jag bakade lakritskolorna med choklad och halvssalt igår, som jag skrev om tidigare i somras. De stelnade tyvärr inte så mycket som jag ville, utan kanske skulle fått koka lite till. Men trots lite kletiga blev väldigt goda, så jag kan varmt rekomendera dem.

Det känns skönt att ha kommit igång i köket igen. Både med matlagning och bakning. Det var ett tag sedan och jag har inte riktigt haft tid eller lust för den delen. Men nu så!

Liten helgsammanfattning

Trots att vi hunnit göra så mycket denna helg, så känns det som om den var riktigt kort.

Vi började redan i fredags med att gå på Blue Man Group. Det blev lite hux flux bestämt, då Oskar fick biljetter av en arbetskollega. Det var en häftig lite annorlunda show och det var roligt att göra något på fredagskvällen.

På lördagen skulle Linn, Tomas, Dina och Vincent komma, så jag lagade mat mest hela dagen. Det var så länge sedan som jag verkligen lade ner en massa tid på det och jag älskar det!
Menyn blev som följer:
-Jordärtkockssoppa med stekta trattkantareller, parmesanflarn och smörstekt bröd.
-Entrecote med cheddar- och chilifylld ugnsbakad potatis med grön- och rosépepparsås samt timjansbakad svartrot och äpple.
-Vanilj- och citronkräm med passionsfrukt samt hallon- och basilika sorbet.
Av äggvitorna som blev över i vaniljkrämen gjorde jag maränger som vi hade till efterrätten också.
Vi avslutade en mysig kväll med att titta på Skönheten och odjuret och det var inte bara Dina som gillade det :)

På söndagen åt vi en underbar höstmiddag hos mamma och pappa, bestående av:
-Västerbottenpaj med renröra, ruccola och löjrom
-Lammgryta med trattkantareller och ugnsbakad potatis samt chevré sallad.
-Äppelpaj med havreknäcktäcke samt vaniljsås.

Underbart!


Vilken överraskning...

20101022396 (MMS)

Vilken överraskning imorse när vi kom ut och möttes av snö! Vit, blöt snö i ett tunnt täcke på marken. Till skillnad från alla andra så älskade jag den extremt snöiga vintern förra året så jag blev mest glad. Det farliga är ju att det bara är oktober så i stort sett Ingen har vinterdäck. Så kör försiktigt alla!


Not home alone

Min man kom förresten hem inatt, efter snökaosresa från södra delen utav landet. De blev klara tidigare är beräknat med tunneljobbet och beslutade sig för att åka hemåt.
Så nu har jag en som väntar på mig när jag kommer hem efter middag med Nathalie och Linda på Waga Mama.


Rosa bandet

Stödjer här med rosa bandet via min blogg.


Mitt nypimpade skrivbord ...

20101021395 (MMS)

Mitt nypimpade skrivbord med widescreen o ritplatta. Me like!


Pappa Älg!

Kom på att jag glömt berätta;
I tisdags efter jobbet åkte jag till Maxi och storhandlade. Jag är en sådan som älskar att ströva om kring i stora varuhus och titta på allt och ingenting, så jag tog mig god tid på både blomster- köks och leksaksavdelningen för att avsluta med att inhandla all god mat.

När jag två timmar senare åkte hemmåt (i vår fina audi) blev det till att tvärbromsa vid Lidl-rondellen. Där i egen majestätisk person gick en stor och ståtlig älg rakt över vägen intill bilen framför mig! Han hade fått syn på en buske där som han ställde sig lugnt och stilla och knaprade på, utan ett bekymmer i världen...


Stackars man!

Läste just en artikel om en man som levt med en tumör i ansiktet isnart 40 år. Fantastiskt att han klarat sig så länge, men riktigt fruktansvärt vad tumören gjort med han utseende. Den 5kg stora klumpen täcker hela ansiktet och hans religion förbjuder honom att göra blodtransfusioner vilket förhindrar en operation.
Konstigt och ofattbart.

Se hela artikeln samt bilder här.


14år                      51år




En varm tanke till alla som drabbats av cancer. Både direkt och genom anhöriga.

Hjälp att skapa förändring för flickor!

 Hjälp Plan Sverige att skapa förändring för flickor över hela världen!



4

Igår firade jag och Oskar 4 månader som gifta. Det var det ingen av oss om kom ihåg...




Precis som allt annat så blir även äktenskapet vardag och det känns som en halv evighet sedan bröllopet, trots att det som sagt bara är 4 månader sedan.
Som en semester som man kommer ihåg när man ser bilder eller souvenier, i det här fallet bröllopspresenter.
Men den bästa av semestrar.
Vi har ju faktiskt bröllopsupplevelser kvar att göra också. Göta Kanal, New York äventyr och Noma i Köpenhamn är avklarat, men vi har en båttur, whiskeyprovning och coctailkurs kvar. För att inte tala om i hur många år vi kommer kunna använda alla finna saker vi fick till hemmet.

En sak som inte blivit vardag riktigt än är ringarna på mitt finger. Jag kan fortfarande stolt sitta och titta på de glittrande stenarna. Och jag tröttnar aldrig på att snegla mot Oskars ringprydda hand och tänka att den sitter där för att han är gift med just mig.


Lite för social kanske..?

Läste imorse att en kille fått en mobilräkning på 190 000kronor efter att han varit i USA. Det blev en oerhört dyr semester för honom!

Jag vet att redan i slutet på 90talet hade min kompisar svåra problem med att de ringde för mycket på deras mobiler att det antingen blev på tok för höga räkningar, eller att de aldrig hade pengar kvar på sina kontantkort trots att de laddade på kortet dagen innan!
Förr klarade vi oss bra med att bara ringa samtal när vi var hemma, vad är det som förändrats så att vi behöver kunna nås dygnet runt och överallt?

Nedan undersökning tycker jag är spännande. En fjärdeldel lyckas hålla sin räkning under 500kronor i månaden. Men lika många ligger på över 3000! (sen kan man ju undra vad för gammalt abbonemang man sitter och ringer från för att få så hög kostnad...)

De få gångerna min mobiltelefon inte fungerat har jag nästan tyckt att det varit lite skönt. Man blir tvungen att bestämma och planera saker i förtid. Visst saknar man den fria spontaniteten men det är nästan så man blir mer fri utan telefonen.

Sen kan man ju tycka "look who's talking" i och med att jag dels inte har hemtelefon och dels har en riktigt bra mobil. Så visst är jag tvetydig. Även om jag kan tycka att mobil är livsövervakande så vill jag nog i ärlighetens namn inte vara utan den.



Underbart väder idag igen...

20101016391 (MMS)

Underbart väder idag igen. Ska njuta så mycket det går för det ska bli sämre nästa vecka har jag hört... Stefan o Sanna kom precis förbi på en kaffe för de var i området. Tack igen för igår:)


Sing star efter jättegoda pajer o buzz...

20101016390 (MMS)

Sing star efter jättegoda pajer o buzz omgångar där Oskar vann:)


Höst och underbar dag!

Åh vilken fantastisk dag det varit. Först svampplockning, sedan eldning, undanröjning och förberedelser inför den förhoppningsvis snörika vintern. Jag älskar vackra höstdagar!
Trattisarna var väldigt goda. Åt alla 19(..!) på en knäckemacka när jag kom in.

Nu är det dags för middag hos Stefan och Sanna så vi äntligen får se deras nytillfixade vardagsrum!

Svampplockning på förmiddagen...

20101016387 (MMS)

Svampplockning på förmiddagen. Nu är det dags för eldning på tomten. :)


En mysig fredagskväll med thaimat o vin...

20101015385 (MMS)

En mysig fredagskväll med thaimat o vin. Grattis Sofie:)


Idol favoriter

Jag tycker verkligen att det finns många riktigt bra i årets idol, men jag blev otroligt förvånad över att se att det går så bra för Elin Blom. Hon kan ju inte ens engelska!!! Linnéa och Minnah är tusen gånger bättre bland tjejerna. Likaså Andreas och Daniel bland killarna. Jay som har flest röster här, kan sin sak men inte mer än så... Men smaken är ju som vi vet delad...





Test för kvinnor: Är du husmor eller riktig kvinna?

- Husmorstips 1:
Tryck en liten skumgodis i botten på glasstruten, så rinner inte glassen
ut.
- Riktiga kvinnors tips :
Sug ut glassen genom botten på struten, förmodligen ligger du
ändå på soffan och äter den.

- Husmorstips 2:
För att hindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i potatispåsen.
- Riktiga kvinnors tips :
Köp pulvermos, det håller ett år.

- Husmorstips 3:
När det står i kakreceptet att du ska strö kakformen med ströbröd,
använd lite kakmix istället, så blir det inte vita fläckar på den
färdiga kakan.
- Riktiga kvinnors tips:
Gå till bageriet. De kan till och med dekorera kakan åt dig.

- Husmorstips 4:
Om du råkar salta maten för mycket under kokningen, lägg i en skalad
potatis, som suger upp överblivet salt ur maten
på ett ögonblick.
- Riktiga kvinnors tips:
Om du saltar maten för mycket under kokning, så tråkigt då. Upprepa
efter mig Riktiga kvinnors motto : Som jag lagar maten, så äter du den
och så vill du ha den.

- Husmorstips 5:
Linda in sellerin i aluminiumfolie när du lägger den i kylskåpet och den
håller sig färsk i flera veckor.
- Riktiga kvinnors tips:
Selleri? Aldrig hört talas om.

- Husmorstips 6:
Pensla pajskalet med lite vispat ägg för att göra den glansig.
- Riktiga kvinnors tips:
På de frysta pajförpackningarna står det inget om pensling med ägg,
alltså behövs det inte.

- Husmorstips 7:
För att bota huvudvärk: Ta en lime, dela den i två delar och massera din
panna med dem. Dunkandet försvinner.
- Riktiga kvinnors tips:
Ta en lime, blanda den med Tequila. Kyl och drick. Du kanske fortfarande
har huvudvärk, men vem bryr sig.

- Husmorstips 8:
Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor
och såser.
- Riktiga kvinnors tips:
Överblivet vin ?????


BMW X1 vs Audi A4

Till att börja med så kan jag ju inte bara risa bussarna, trots att de åter igen var försenade imorse. Utan jag vill även rosa dagens busschaufför. För när vi satte fart in mot city så ropade han ut "God morgon mina damer och herrar, här kommer ett tips från busschauffören; för en så bekväm resa som möjligt går det att fälla sätena på den här bussen med en liten spak på sidan av stolen". Härligt!

Igårkväll efter jobbet var jag och Oskar och provkörde en BMW X1. Jag måste säga att jag var mycket skeptisk till en början då jag inte alls gillar de lite högre så kallade stadsjeeparna, utan föredrar de låga och till och med sänkta bilarna.
Men jag måste säga att jag blev positivt överraskad. Den var inte alls så hög som jag trott utan liknade mer Volvos XC till storlek. Den hade utseende som en BMW X5 men inte lika groteskt stor som det monstret. Sen var den otroligt skön att köra. Väldigt lättstyrd och varken att vända eller backa var några problem. Det enda negativa var egentligen inredningen som kändes lite B. Den var plastig och kändes budget och gammal. Dock blev vi förvånade när vi kollade in i en 320, som visade sig ha samma inredning! Hur tänker ni BMW?

För att ha något att jämföra med var vi även till Audi och tittade på A4:an och där fick man genast den där härliga känslan av den fina panelen och de snygga knapparna. Och eftersom vi redan har en Audi så vet jag ju att den är skön att köra också!


BMW X1                    Audi A4


Oskar får avgöra vilken det blir. Beror mycket på om han kanske behöver en lite högre bil i jobbet.


Några höstfavoriter från H&M

Kjol 399.-Klänning 499.-

 
Koftponcho 149.-Kofta 299.-


Höstens stormar är här på allvar...

20101007377 (MMS)

Höstens stormar är här på allvar - igår blåste ett träd ner över vår telefonledning på tomten. Borta var Internet o det blir till att blogga från mobilen istället. Håll i hatten!


Lite favoriter till min nu insjuknade make...

20101004372 (MMS)

Lite favoriter till min nu insjuknade make...


Höstförkylning...

Eftersom helgen gått åt till att vara förkyld, och jag bara lämnat soffan korta stunder för nödvändigheter som mat och badrum, så tänkte jag liva upp veckan med en rolig historia som Anki på jobbet just skickade:

Det var två blonda killar som jobbade för kommunen.    
En skulle gräva ett hål och den andra skulle gå efter och fylla igen hålet. De arbetade ursinnigt hela dagen utan rast. En grävde, den andra fyllde igen. 
En åskådare var hänförd över deras hårda och ivriga arbete, men kunde för sitt liv inte förstå vad dom höll på med.     
Så han frågade killen som grävde:    
"Ditt arbete är säkert mycket uppskattat, men vad handlar det om?...Du gräver ett hål och din kompis går bakom och fyller i hålet igen." 
Han som grävde torkade sin panna och suckade: 
"Ja, normalt så är vi tre som jobbar, men han som planterar träden är sjuk idag"


Krya på dig syster yster och alla andra som dragit på er den här elaka utmattande förkylningen!



Ny bil

Eftersom Josefine inte har nämnt något om det så tänkte jag ta mitt ansvar och göra det. Familjens bilar är det nog jag som är chef över ändå!    

För en vecka sedan ungefär köpte vi en ny bil för jag vart av med caddyn då jag bytte arbetsplats. En Audi A6 quattro vart det. En skön TYSK bil med automat, kombi och fyrhjulsdrift. Perfekt för våra svåra vintrar ute på "landet".

Helgen har gått till att måla klart huset och tippen x 3 med lite trädgårdsavfall.Audi A6 Quattro.

/ Oskar