Helg

Så var det helg igen. Hoppa ni alla får en bra sådan.
 
Vi röjde för fullt här hemma igår. Jag i ena förrådet och Oskar på tomten. På kvällen gjorde jag en helstekt fläskkarre i ugnen.
Efter blev jag sugen på att baka, så det fick bli chokladbollar, men på vuxet vis. Istället för pärlsocker eller kokos rullade jag en del i nymalet kaffe, en del i muscovadosocker och en del i en blandning av florsocker, salt och chili.
Till det poppade jag popcorn där jag kryddade hälften med chili, hälften med salt. Perfekt lördagsmys!
 

25årskalas

Helgen innan bröllopet fyllde mina kära systrar 25. Det blev härligt kalas hemma hos mamma och pappa med god mat och massa presenter.
 
 
 
 
 

Bröllop!

 
För ett par helger sedan så var det äntligen dags för Turid och Daniels bröllop.
I en lokal i stan, tillhörande Victor Rydbergs gymnasium, hölls den jättefina borgliga vigseln. Turid iklädd en vacker rostigt vinröd klänning och Daniel i kostym, så så fantastiskt fina ihop tillsammans. En vän till dem spelade en väldigt passande romatisk låt på gitarr och sjöng och det blev en underbar stämning.
 
 
 
   
           
Till middag blev det den godaste buffé jag ätit; kryddstark, varrierad och väldigt god. Det fanns allt från, lax, rostbiff och kyckling, till bulgursallad, vattenmelon med fetost och hummos. 
 
 
 
 
Det var otroligt fina tal under kvällen också och avslutande ett liveband som spelade väldigt spännande musik. Det var lite som fransk folkmusik i upptempo; en på synt/gitarr , en på gitarr och en på dragspel. Det fick verkligen igång dansgolvet.
 
 
 
 
 
Tack Turid och Daniel för ett fantastiskt trevlig, och vackert bröllop!

Oskar 30 år!

24 augusti fyllde Oskar 30 år. Det firade vi på Vendelsö Bygdegård här i Vendelsö med middag och 53 gäster.
 
Det blev en riktigt lyckad kväll. Oskar stod vi grillen där karré, majs, grönsakspett och chorizo lagades. Inne fanns kryddsmör, såser och potatissallad att hämta.
Vart eftersom kvällen gick dök fler och fler gäster upp och avslutningsvis överaskade jag med ett stor fyrverkeri ute i trädgården.
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Otroligt fina presenter fick Oskar också. Tack alla ni som kom och gjorde det till en så bra fest.