Besiktning snart!

Nästa vecka är det dags för första besiktningen och det känns verkligen att det börjar närma sig.

Lilla badrummet saknar bara duschväggar, köket sin diskmaskin. Stora badrummet har nu kakel, dusch, komoder och handdukstorkar och garagedörrarna rullar vackert upp med ett knapptryck på garaget som numera har ett tätt tak.

Det finns en del att göra innan besiktningen och jag tror inte riktigt på att det kommer vara klara till dess. Men det är i alla fall på gång.

Detaljfokus

Kakel har börjat sättas i både lilla badrummet och tvättstugan. Det stora badrummet börjar de med idag.
Stenskivan i köket är som sagt på plats och badkaret har levererats. 
Nu har även vår trappa kommit upp med ett mycket snyggare räcke än vi trodde det skulle vara.
Under dagen idag ska så äntligen väggarna och taket lyftas på plats till garaget, men tror jag inte på förrän jag ser det!

Bakslag igen...

Jag fundrade först på att skriva en annons, typ: "Hus bortskänkes i befintligt skick inklusive inkompetent husfirman och lat markkillen.  Vallgrav, läckor och ständiga argumentationer ingår".
Det är ständigt ett steg fram och två tillbaka. I tisdags fick vår snickare bryta upp det nylagda golvet i sovrummet och klädkammaren då det runnit in vatten från garaget vars platta gjöts i måndags. Det här med att ha en fuktspärr mellan den platta där det kommer stå blöta bilar och husväggen är tydligen inget varken en konstruktör eller markkillen vill fundera över...
Så nu står det byggfläktar i huset för att torka ur vattnet från vägg och golv och grundarbetet måste göras om.

Balkongen har i all fall fått ett fint räcke nu och igår levererades stenskivan till köksön. Taket har målats på övervåningen och badrummens underarbete har påbörjats.

Trevlig helg.