Efter mycket om, men, slit och krångel...

20110227597 (MMS)

Efter mycket om, men, slit och krångel lyckades vi tillslut få hem ett jättefint skrivbord från förra sekelskiftets början. Puh vad jobbigt det var, men nu börjar det verkligen bli ordning på torpet!


Under gårdagen införskaffades en ny frys...

20110227595 (MMS)

Under gårdagen införskaffades en ny frys. Det var, som i alla våra kök, ett hålrum utan skåp så vi sågade av bänkskivan och placerade den där. Melodifestivalen var bra igår men jag tyckte det var tråkigt att Linda Pritchard inte gick till final direkt.
 I fredags bjöd mamma på underbar middag av fläskfilé fylld med parma, färskost och ruccola. Prova! Nu ska vi försöka ordna ett skrivbord.


Tack mamma och pappa...

20110223595 (MMS)

Tack mamma och pappa för de jättefina tulpanerna och frukten. Precis vad jag behövde idag :)


Måndag

Hoppas ni alla haft en bra helg.
Vi var till Arlanda och Knivasta igår och blev inspirerade till vårat hus. Om vi ska vara ärliga så var det nog för att komma hemifrån då det var 5 grader där. Vattnet hade ju fryst, och det var inte på utsidan av huset... Efter kupévärmare, isolering och bankande släppte slutligen proppen så att vi kunde göra oss i ordning.

Knivstas och Arlandas husutställningar var väldigt trevliga och bra. Efter åkte vi också till Älta efter tips av mamma, där det var visning av Äntligen Hemmas Trivselhus de byggt och inrett där. Otroligt fint!

Värmen hade tillslut börjat återvända till vårat lilla hus och står nu på 12 grader, vilket faktiskt är helt ok. Det hade ni aldrig hört mig säga för ett par månader sedan..!

Jag såg kommentaren om hur vi ska ta oss in i ena köksskåpet då handtaget sitter uppe i taket? Nej, det är inte för att mössen inte ska kunna ta sig in (däremot om det hjälper så är jag glad!), utan vi kunde inte flytta gångjärnen, då plastpluggen i hålen bakom inte ville följa med. Utan pluggen så sitter inte gångjärnen något bra, så de fick sitta kvar där de satt så länge och nästa gång vi är på IKEA så skaffar vi nya. Vi kan ju öppna skåpert i alla fall via luckans kant.

Oskar gjorde en jättegod köttfärssås till middag igår med rivna morötter och ingefära i. Underbar.

Vem är den vänlige värmebäraren..?

20110221593 (MMS)

Vem är den vänlige värmebäraren som igår lämnade denna kupévärmare vid vår dörr?


Sovrumsfönstret är frostbitet...

20110220591 (MMS)

Sovrumsfönstret är frostbitet och våra vattenrör har fryst. Jag känner mig som en eskimå i sin igloo. Han kan ju dock tända en brasa... När ska våren komma?


Vår nya snygga kokbokshylla!

20110219591 (MMS)

Vår nya snygga kokbokshylla!


Våra nya skåp är på plats i köket! Kommer ...

20110219590 (MMS)

Våra nya skåp är på plats i köket! Kommer bli suveränt. Nu kan vi packa upp lite fler kartonger. 
Vår hasselnötschoklad har nu lockat totalt 4 husmöss i fördärvet. Hoppas hoppas det inte är fler... Festivalen ikväll blir hos mamma, pappa och Isa


Min underbara make, som igår gav mig denna...

20110215588 (MMS)

Min underbara make, som igår gav mig denna 1m ros o guldörhänge, håller just nu på att plocka bort en ovälkommen husgäst ur en musfälla. Den var ute efter mina skor! Termometern står på hela 9 grader i vardagsrummet. Burr!


Kallt

Imorse var det otroligt kallt, och det var inte bara utomhus. Varken jag eller Oskar ville gå ut från täcket. Jag saknar isolering..!
24 grader var det utomhus och jag vågar inte gissa vad det var inne. Tack och lov skjutsade Oskar mig till jobbet så jag slapp stå ute och vänta på bussen.

Vi får värmas av att det är 14e februari istället. Vi ska se en ny film ikväll med Jennifer Aniston för att fira dagen, "Min låtsasfru". Trevlig alla hjärtans dag till er alla.


De små le cruisettegrytorna...

20110212587 (MMS)

De små le cruisettegrytorna är äntligen invigda med potatisgratäng, serverat med helstekt karré och Melodifestival. Härligt Sanna, men vad hände med Waltz?!


11 februari 11

Kurserna igår var riktigt bra. Ganska grundläggande, men eftersom jag lärt mig programmen själv, så fick jag många tips på hur jag kan göra t.ex. formler i Excell på ett mycket enklare sätt. Ska bli kul att testa.

Igår kom Ingelas pappa Lennart hem till oss och kopplade ur den gamla och in den nya spisen. Blev helt perfekt!

På söndag är det kusinkalas igen; Gustav och Fredrik blir 14 år. Kan inte riktigt fatta hur fort de har blivit tonåringar. Jag har passat dem sen de var små! Som traditionen lyder så blir det våfflor, mums.

Vad mycket snö det hade kommit inatt! vi hade fått över 20 centimeter och efter att ha skottat både gången och bilen tog det sju vändor upp för vår backe innan vi kom vidare. Den var inte plogad, men nu har vårat låga underrede gjort jobbet! Kanske dags att byta bil...

Nu ska jag strax ha möte med en tjej från Hong Kong om ett nytt formulär jag vill att vi ska börja använda oss av ute på kontoren.

Trevlig helg!

Lärohatten på

Nu ska jag springa iväg på kurs i både Excell och PowerPoint. Ska bli spännande och kul att se om man kan snappa upp något nytt knep!

Kudde kudde i sängen där...

20110207586 (MMS)

Kudde kudde i sängen där, ta mig genast till drömmarnas värld...
 Jag har knappt fått en timmas sömn i natt, och inte mitt hjärta heller utan det har dunkat på för fullt. Nu är klockan nästan 12 och jag ligger fortfarande i sängen och har lyckats få sova 2 timmar till. Det blir till att vila hela dagen så jag kan orka jobba imorgon.


Sann rock n roll!...

20110205585 (MMS)

Sann rock n roll! Ikväll var vi på Jerry Williams på Tyrol med Kattis som var vår julklapp. Det var en fantastisk show med sång, dans och klädbyten. Dansarna var otroligt duktiga. Vi åt middag innan showen och hade verkligen en trevlig kväll!


Attans!

Kom just på att det är min bakdag på jobbet idag. Jag som alltid brukar baka själv... Denna gång blir det till att köpa något. Jag får springa iväg på lunchen tror jag bestämt. Får se vad det blir.

Helgen är självkalrt fullbokad. Tror att ni vid det här laget redan gissat er till det vad det gäller mig och Oskar...
Ikväll ska jag ut och äta på restaurang Story med Linda som fyller år i nästa vecka. Hurra!
Imorgon kväll är det dags för vår julklapp från Kattis; Jerry Williams och middag tillsammans. Om jag inte missminner mig så var det på Tyrol. Ska bli jätteroligt tycker jag. Älskar konserter!
På söndag ska min allra minsta och yngsta kusin fira sin 3års dag. Hipp hipp hurra!

Där emellan ska vi försöka hinna packa upp lite till. Vore bra att få lite ordning på kläderna tror jag bestämt för som det är nu så får vi ta på oss det som vi hittar.

Trevlig helg till er alla.


Igår när vi kom hem hittade vi ett vykort ...

20110202581 (MMS)

Igår när vi kom hem hittade vi ett vykort i brevlådan till vårat nya hus. Helt plötsligt kändes det ännu verkligare att vi bor här! Kortet var från mamma, pappa och Isa. Tack!


En härlig frukost i nya huset.

20110202580 (MMS)

En härlig frukost i nya huset.