Har inte varken tid eller lust...

Här har man den största festen någonsin framför sig, med mängder av saker att ordan med. Och så går man och blir sjuk igen! Har tappat rösten och hostar så jag skrämmer bort varenda rådjur ute på tomten och näsan är en enda kran som inte går att stänga av.
Oskar har åkt iväg till Norrland på jobb och ska sova kvar där uppe.  
Usch vad jag avskyr det här. Men jag kanske får se det som tur i otur. Om jag är sjuk nu kanske det är "avklarat" till bröllopet..!

PS. sånt här blir man ju lite glad av i alla fall. Han heter Grayson Chance och sjunger en egen version av Lady Gagas Paparazzi:


Så mycket att skriva!

Åh, jag har ju så mycket att skriva att ett enda lite inlägg inte räcker för att täcka allt!

Igår var det den 19e maj. Nittonde! En månad kvar till dagen med stort D.
I söndags var vår toast madame Sofie här och vår nyutnämnda toast master alias allsångsledare Erik. Vi åt middag och planerade vad som ska göras inför och under hela dagen. Känns riktigt bra nu. Allt börjar falla på plats.
Boleros är klara för näbbarna och skorna till tärnorna lika så. Dekorationer och dylikt är beställt.
 
Om en månad är jag helt plötsligt fru och Oskar min man. Orden i sig förstår jag, men innebörden för mig känns mer overklig.


Sommar och sol

"Äntligen" är nog det ord som alla säger minst en gång i timman sedan förra helgen. "Äntligen är sommaren här". Och det är den verkligen. Den jacka och sjal man tar på sig på morgonen av ren vana på väg till jobbet, åker snabbt av.
På luncherna sitter folk på varenda parkbänk och luncherna köps med ut bara för att hinna lapa några solstrålar innan klockan tvingar in en på kontoret igen.
Uteserveringarna blir verkligen proppade och alla verkar så otroligt glada. Fantastiskt vad lite solsken kan göra!
Nåja, på buss och tunnelbana är minerna lite sämre för man kommer på hur fruktansvärt varmt och kvavt de blir i de små utrymmena...

Jag har försökt ta vara på solen så mycket jag kan. I tisdags var jag, som alla andra Stockholmare kändes det som, på Medborgarplatsen med min kusin Sofia. Vi satt på en uteservering och åt och drack lite gott.
Ikväll tog jag en promenad från jobbet (Sergels torg) till Medborgarplatsen, där jag mötte Linda. Vi köpte sushi och satte oss på kajen i Skanstull. Dit nådde solen ända till 20:00 - Underbart!


     
Promenadbild mot Statshuset

Sushi med Linda

Hemma i huset har vi ätit middag ute på altanen. Växterna har verkligen börjat ta sig. I måndags såg det ut så här:


Men sedan dess har det faktiskt hänt ännu mer! Till och med chilifröerna vi haft i fönstret har nu planterats i större krukor.

Hoppas och ber för att vädret håller i sig över helgen så man kan få njuta lite till.


Äntligen sommar

Åh, i lördags fick man verkligen känna en försmak utav sommaren. Tillsammans med vår gudson och familj samt Oskars brosdotter Meja åkte vi till Tyresta by. Inte ett moln syntes så långt ögat kunde nå och solen verkligen gassade. Vi klappade hästar och tittade på kaniner och höns. Vi grillade också korv på pinne. En skön dag med andra ord och ett ypperligt tillfälle för våra näbbar att få leka lite mer med varandra.


Fr Höger:
Brudnäbb Dina, Brudnäbb Meja och Dinas kompis Tilde


Senare åkte jag och Oskar till hem till Mia, Micke och Marcus, där farfar Calle också var och fikade under fruktträden i trädgården med nybakad äppelkaka och kaffe. Kan det bli mer sommar än så?
Vi fick med oss trädgårdstidningar och även röd Gullviva och en blå marktäckande växt som jag senare planterade.

När jag kom hem på kvällen upptäckte jag skarpa ränder av mitt linne på axlarna samt en röd näsa. Underbart!


What a wedding cake!

Oj, oj, oj, vad fin våran tårta kommer bli! Idag, efter en halv dag på jobbet, åkte vi för att träffa konditorn som ska göra vår tårta till bröllopet. Vi hade lite bilder med oss så som vi föreställt oss den och hon, Maggan, kom med förslag. Den kommer bli perfekt!

Som om inte detta var nog så träffade vi sedan en av våra två fotografer. Matilde ska vara med och fota under hela dagen, både i kyrkan och under middagen samt senare på festen. Vi gick igenom lite foton som vi inte vill missa och färger, utrustning med mera. Känner mig verkligen helt trygg, för hon har fantastiska foton (matildepics) och förstod precis vad vi tänkt oss.

Har dessutom fullt sjå med att prova mig fram till olika frisyrer, men har svårt att bestämma mig. Bara att välja vad för slags lockar man vill ha är ett gissel och teknikerna är många..:


Skumgummisnurror och flätor


Tvinnade knutar


Håret engagerar alla - Brudnäbben Meja har fullt upp med sina
"inbakade knutar" medan Ingela gör inbakad fläta.

Ska ägna morgondagen åt att ta hand om bröllopsbestyr så att vi kan börja betrakta oss som färdiga snart. För det är bara 38 dagar kvar..!



Gammal hederlig kokkonst

Hur stilrent och avskalat man än vill ha det hemma så är det svårt att inte gilla Le Creusets underbart vackra stekgrytor. Det är svårt att sätta fingret på varför egentligen, då de är klumpiga, och ålderdomliga i orange. Eller så är det just det som gör det..! Hur som helst så är vi älskar vi båda dessa grytor.


Bara 39 dagar kvar idag...!!!

Det gror..!

Imorse, när jag vaknade med en täpt näsa till grå himmel och stormande vindar, fanns det ändå lite sommar i vårat fönster - gurkan hade börjat gro!
Inte nog med det. En halv dag senare hade den växt på sig nästan en centimeter och även tomaterna hade börjat titta upp!

Förmiddag
4 små gurkplantor på väg upp




Eftermiddag
De 4 gurkväxterna har blivit längre samt tre till är på väg upp i bakgrunden. Brevid är också en tomatplanta uppe lite.



Sommaren närmar sig!

Åh, nu börjar alla butiker skylta om för sommaren och man blir helt sjuk av alla fina kläder man skulle vilja ha:


Vår i trädgården

Idag har vi varit i trädgården nästan hela dagen! Solen sken och himlen var blå så det kunde inte bli ett bättre tillfälle att få njuta av lite plantering och planering av trädgården.
Vi har haft en liten sandlåda som är kvar sedan de förra ägarna, i en hörna uppe på altanen. Och visst är det fantastiskt roligt att leka i sandlådan, men vi kände ändå att vi kunde utnyttja den platsen bättre.
Sagt och gjort så är det numera våran ört- bär- och grönsakshörna och den blev precis som vi tänkt oss!

Här kommer lite bilder på planteringarna inklusive lite blommor också så klart:


Den forna sandlådan med allehanda örter och grönsaker så som persilja, jordgubbar, oregano, scharlottenlök, rödbetor, gräslök, basilika, rosmarin, socker- och spritärtor, sallad, spenat, timjan...



Chili, tomat och gurka får förgro i köksfönstret



Penséer



Mitt alldeles nya planteringsbord Oskar bygde åt mig!