Bröllopspresent

När vi gifta oss för nu drygt ett år sedan så lovade Turid att hon skulle måla en tavla av oss och härom veckan var den klar!





Orginalfotot:

 




Vi firade ju vår dag i London med båda musikal, god mat och shopping. På toppen av det hade min underbara make lyckats fått tag på två biljetter till en av de störst artisterna i vår tid - Britney Spears!
Jag älskar dig Oskar.

 


I den gassande solen...

mms_img115312080 (MMS)

I den gassande solen klädde jag på mig i full mundering och vadarstövlar i storlek 45 och gav mig på den enorma skog av vass som växt upp med både lie och häcksax. Två timmar senare kunde jag knappt lyfta mina armar, men vi hade en båtbred gång ut i sjön igen. Självklart blev det en liten båttur efter middagen i solnedgången. Vackert. Jag såg förresten första ormen idag när jag kom hem från jobbet, slingrades i trappen till tomten. Jag såg inte vad det var för sort, utan rusade in i mina öppna sandaler. Nu är det dags för avsnitt 2 av True Bloods 4e säsong!


Midsommar

I morgon är det midsommar redan. Sommaren är här och mörkret kommer nu sakterligen börja återvända. Sju sorters blommor ska plockas mellan sju gärdsgårdar och placeras under huvudkudden, sill och den lilla nubben ska intagas och de små grodorna ska få hoppa fram på ängarna runt stången igen.
Vi blir kvar på Gudö, men hemma hos Viktor och Ingela. Det är bara att hoppas att vädret vänder till dess bara. Det utlovas ju tidvis sol i Stockholm, men som det ser ut just nu utomhus så känns det tveksamt; regnet står som spön i backen och vill inte avstanna för andhämtning en sekund.


I lördags åkte jag och Oskar till London för att fira vår allra första bröllopsdag, vilket kändes lite underligt. Det känns verkligen som att bröllopet bara var härom veckan och ändå firar vi nu ett år. Vi hade i alla fall tre väldigt mysiga dagar där. Vädret växlade mellan sol och regn, men det gjorde inte så mycket för det var halvljumna vindar ändå och affärerna har ju tak! Vi såg även musikalen Wicked på Apollo Victoria Theatre, som handlar om den goda och onda häxan från Trollkarlen från Oz och deras uppväxt och om hur det blev som det blev med Dorothy, Fågelskrämman och de andra ljuvliga karaktärerna från den Judy Garland-förknippade musikalen. Helt klart sevärd. Om inte annat så för den fantastiskt detaljrika scenen de byggt upp.
Vi var även på en otroligt bra restaurang: Busaba Ethai strax bakom Selfridges som ni bara måste gå till om ni är i London. Det är asiatiskt kök, med perfekt tillagad mat som intas vid stora härliga träbord. Man kan beställa en massa sidotallrikar med smått och gott samt dricka ingefärsiste till. Mums.
I shoppingväg hittade vi som vanligt en hel del. Oskar fyllde upp garderoben med jeans, skjortor och pikétröja från Pull & Bear, Uniqlu, Timberland och River Island samt en klocka från Diesel. Själv blev det givetvis en klänning, två par byxor och en tröja från Uniqlu och River Island, en väska från Oasis, och även jag en klocka men från Donna Karen.
En dag spenderade vi givetvis på Camden Market också. Jag köpte ett par klänningar, med framför allt smakade vi mat från världens alla hörn och njöt utav folkvimlet och stämningen.

Igår kväll såg vi förresten en väldigt bra film: Hanna. En action-film om en tonårig tjej som tränas upp till soldat för att hämnas sin mammas död. Riktigt spännande, annorlunda och bra!

Jag tror inte jag berättade så mycket om när vi var i Turkiet i maj förresten?
Vi hade i alla fall det otroligt bra och jag är numera otroligt positivt inställd till Turkiet. Möjligtvis att man inte skulle vilja vakna av att det ropas ut böner innan 5 på morgonen, men i övrigt så var både folket, vädret, Alanya i sig och framför allt maten väldigt bra. Vi åkte även på en båttur en dag som var riktigt underbar. Det var både badstunder, mat och underhållning. Det kom även en glassbåt körandes för som skopade upp vanilj-, jordgubbs- och chokladglasskulor i en halva honungsmelon. Underbart!
Turkiet kan jag verkligen tänka mig att åka tillbaka till.

Trevlig midsommar till er alla!



Här om dagen var det modevisning på jobbet...

mms_img164143571 (MMS)

Här om dagen var det modevisning på jobbet och självklart var jag där! Det var otrolig show med snygga kläder, fantastiska dansare och smarriga jordgubbar. Efter bar det av till förhandsvisning av nya svenska filmen Kronjuvelerna. Det var en lite sagolik berättelse som både fick mig att gråta och skratta. Helt klart sevärd! Kvällen innan var jag på mitt andra zumba-pass. Det gick så där, men är verkligen superroligt. En massa korreografi och högt tempo med pumpande musik. Precis i min smak. När pappa fyllde år i tisdags bjöds det på en mängd olika korvar som han grillade med tillbehör så som nachos, gurk- och räksallad, rostad lök och så vidare. Gott! Vi har för övrigt fått nytt leveransbesked på bilen vi beställde i januari - till september..! Vi hade hoppats få den först till midsommar och sedan till semestern så det känns lite tråkigt. Hemmagjord pizza är verkligen något som är fantastiskt gott. Det fick vi hos Turid och Daniel igårkväll. Sedan en underbar rabarberpaj. Mums. Nu bär det utav till en av mina favoritstäder i världen för att fira vår allra första bröllopsdag. Tack kära gudföräldrar och föräldrar för kort och blommor! London here we come!!!


Igår var vi på konstutställning

mms_img708829347 (MMS)

Igår var vi på konstutställning vid Österhaninge kyrka. Där hittade jag det här fina halsbandet i glas som jag genast köpte! Oskars,farfar Calle hade några fantastiskt fina tavlor utställda också och på vägen därifrån mötte vi honom, Micke och Mia. På kvällen firade vi Kattis som fyllde år, tillsammans med Viktor, Ingela, Meja och Tilde som kom vattenvägen hit i en kanot!


Röj på tomten

mms_img-23450457 (MMS)

Igår var vi ute och röjde på tomten - REJÄLT! Buskar, ogräs, träd och sly åkte bort och tomten blev helt plötsligt mycket större. 15 scouter, 29 myggbett och 1 getingsting senare var jag fullkomligt slut... Nu är det bara på det igen!


I lördags var vi i Gustavsberg

mms_img-71318529 (MMS)

I lördags var vi i Gustavsberg och shoppade loss rejält! Vi köpte ett helt nytt vardagsporslin från Villeroy & Boch. Vi kände att det var dags att slänga ut den mix av tallrikar som vi haft sedan vi flyttade hemifrån; mina från Ikea och Oskars från Coop. Enda problemet med detta är att de är ungefär en halv centimeter för stora för skåpet de står i..! Nu är det äntligen lite helgdagar. Vi ska röja på tomten tänkte vi. Gamla risiga buskar och träd ska bort så man ser allt de fint blomstrande.