Äntligen är det tomt på tomtestigen...

20110130576 (MMS)

Äntligen är det tomt på tomtestigen. Vi fick hjälp av både pappa och Viktor med att flytta vår nya bod idag. Ingela och tjejerna kom förbi med lunch och även mamma, Isa och Kattis tittade förbi! På eftermiddagen var det födelsedagskalas hos Björn. Nu är det dags för lasagne vi fick av mamma och pappa så det känns lyxigt att slippa hämtmat! Imorgon ska vi lämna nycklarna till gamla huset och det känns lite konstigt, men ändå bra.


Äntligen mer förvaring!...

20110129575 (MMS)

Äntligen mer förvaring! Efter 3 timmar med kranbil lyckades Kenny äntligen få in den lilla cirkusvagnen, vi fått av Andreas och Hanna, på tomten. Hurra!


Som med allt annat...

20110127573 (MMS)

Som med allt annat så blev det ett riktigt pussel att få soffan på plats! Oskar och Viktor gjorde en idel insatts och nu står den majestätiskt i sitt hörn i vardagsrummet. Hur ska vi få plats..!


Skooooooor

Fick jag välja 2 par skor den här våren så skulle det bli dessa:Skinn, din Sko, 799kronor


H&M, 399 kronor.

Min operation av hjärtat

Den 15 mars i år ska jag opereras igen för mitt hjärtfel Ortodrom WPW på Huddinge sjukhus. Det känns väldigt skönt att äntligen ha fått ett datum så man kan börja förbereda sig för det, men samtidigt känns det jobbigt och nervöst. Operationer är aldrig roligt. I sommar är det är 8 år sedan jag opererades sist och jag hoppas verkligen att detta blir sista gången.
Det blir inte samma läkare som sist och inte heller samma sjukhus, för då låg jag inne i Örebro.

Jag hittade lite information på nätet (http://www.apoteketfarmaci.se/NyheterOchFakta/Farmaci%20Lkemedelsboken/Hja%C2%A6%C3%AArtrytmrubbningar.pdf) om sjukdomen. Kort kan man säga att jag har en extra "ledning" i hjärtat och när hjärtat använder sig av den känner det av att något är fel och börjar slå snabbare för att komma i ordning igen. Att hjärtat anvädner sig av denna ledning beror mesta dels på stress och både fysiska samt psykiska ansträngningar. Under operationen går man in med sladdar via jumsken som bränner av ledningen.Här är lite mer utförlig info:

 

Ortodrom takykardi
Vid Wolff-Parkinson-Whites (WPW)-syndrom finns en accessorisk (extra) ledningsbana mellan förmak och kammare, vilken ger en förtidig aktivering av kamrarna (s k preexcitation) samt takykardier.
Vid takyarytmier är den vanligaste mekanismen en cirkelgång av elektriska impulser, s k återkoppling (reentry) – t ex förmaksfladder.


Symtom

Symtomatologin varierar från inga alls till palpitationer (upplevelse av hjärtats rytm), hjärtrusning, bröstsmärtor, yrsel, svimning och hjärtstopp till mer okarakteristiska symtom såsom trötthet och dyspné.
Extraslag beskrivs ofta som om hjärtat slår volter, stannar, efterföljt av ett ”kraftigt slag”. En takykardi upplevs oftast som en hjärtrusning eller hjärtklappning.
En hjärtklappning som startar plötsligt (viktigaste kännetecknet) talar för paroxysmal takykardi och ska utredas. Förmaksflimmer ger i regel förhöjd och oregelbunden vilopuls samt alltför snabb pulsökning vid ansträngning. Patienten upplever hjärtklappning, nedsatt prestationsförmåga och andfåddhet, särskilt vid ansträngning.

Risken för förmaksflimmer är ökad hos patienter med WPW-syndrom, och arytmin ska alltid misstänkas vid oregelbunden och bred QRS-takykardi hos en patient med känd preexcitation. Preexciterat förmaksflimmer kan medföra risk för kammarflimmer och plötslig död. Det är därför viktigt att samtliga WPW-patienter bedöms med avseende på förmaksflimmer (oregelbunden rytm). Samtliga patienter med antedroma takykardier eller förmaksflimmer ska utredas av hjärtspecialist med sikte på kateterablation.


Transvenös kateterablation (radiofrekvensablation eller frysning) är idag en vedertagen och botande behandling vid flera takykardityper. Metoden innebär att man via tillfälligt inlagda katetrar i hjärtat (som man går in med via jumsken) avger värmeenergi eller kyla mot den struktur som bildar underlag för arytmin, t ex en accessorisk bana eller återkopplingskrets vid förmaksfladder.


Flyttar och flyttar...

Så har ännu en helg gått av flyttperioden. Det tar sådan tid allting. Dels är det mycket saker, dels är det svårt att få plats att ställa det någonstans, dels måste alla utegrjor grävas fram och sen så är det så halt att man får ta det så långsamt att tiden bara springer iväg. ta mitt råd och flytta aldrig på vintern!

Vi hann inte riktigt klart i helgen, men nu är det nära. På fredag är det flyttstäd så vår månadslånga tidsram är nästan till ända.

Tack alla ni som hjälpt och erbjudit er att hjälpa till. Så här i efterhand hade det kanske varit bra att packa allt i kartonger och sedan tagit hjälp av alla er snälla och kört över allt samtidigt, men samtidigt så är huset där borta för litet för att få in allt så vi har kört i vändor - packat ner - packat upp - ner med nytt - upp med mer. Därför har det varit så svårt att ta hjälp, för vi har knappt vetat själva vilket vi ska köra över när.

Tack Sanna för den mysiga inbjudan till grillning i helgen, även om vi inte hann. Jag hoppas ni vill göra en repris snart igen så att jag och Oskar kan vara med :)

Det blev fyra vändor till sopstationen med släp i alla fall den här helgen, så det känns skönt att ha gjort sig av med en massa skit man sparar på sig.

Trevlig vecka allesammans!


Det är ett evigt ner- och uppackande!...

20110122564 (MMS)

Det är ett evigt ner- och uppackande! Jag ser verkligen fram emot att bli klar nu...


Solen skiner

Solen skiner äntligen idag. De vackraste av dagar är just vinterdagar med snö och solsken tycker jag.

Dessvärre i år så vill jag att det ska vara plusgrader så att snön smälter, för det är rent hopplöst att flytta när det är så mycket snö och is! Allting tar minst dubbelt så lång tid. Tid som vi inte riktigt har, känns det som…

Men jag ska inte klaga. Det har ju smält fantastiskt mycket den senaste veckan. Och när solen lyser så blir man ju glad också.

Gå ut och njut allihop!


Onsdag och mitt i veckan

... nu är det inte många dagar kvar innan vi ska flytta ut ur vårat hus. Hjälp!

Uppdatering

Nu är det länge sedan uppdateringarna och mycket har hänt.


Mormor gick bort i måndags för en vecka sedan och trots hög ålder kom det hastigt och oförutsett. Jag kommer alltid att älska och sakna dig mormor.


Sen har vi fortsatt med flytten. Det tar en väldig tid i det här vädret. Snön som inte smällt är istället otroligt hård och tar knäcken på min makes rygg.


Pappa (tack för all hjälp!) har hjälpt till att bära hela helgen på de glashala uppskottade gångarna. Trappan vid nya huset är inte att leka med.


Nu är i alla fall alla större saker, som krävde släp, flyttade. Förrutom soffan som vi ännu sover på.

Ute i trädgården är det dessutom svårt att hitta allt vi ska ta med oss. Vi har en ganska så bra ordning, men en del saker är säkerligen begravda under snön och kommer inte titta fram förrän till våren.

Kläderna börjar jag få lite smått panik över. Jag har ingen aning om var jag ska göra av allt. Här vill jag gärna lägga till att Oskar faktiskt, tro det eller ej, har lika mycket kläder som jag, om inte mer. Den lilla garderoben i sovrummet är fylld och än är vi inte klara… Ett världsligt problem men ack så viktigt för oss.

Isa hjälpte mig att packa dem i lördags, medan mamma strök Oskars skjortor. Tack båda två!


Vi har fått låna en kyl/frys och spis av Ingela och Viktor vilket är guld! Kylen som stod i huset frös alla mat, medan ugnen sakande plåtar och nya plåtar är för stora för den. Vi ska även få köksskåp, så att vi får in alla våra redskap - tack och lov. Jag vill verkligen ha ett fungerande kök.


Igår på Ikea hade de äntligen fått in allt som var slut sist vi var där; en matta till kalla golvet i köket, plastbackar till garderoben och nylonlådor att ha under sängen. Tavellisten vi väntat på hade dock utgått så vi får göra en varriant av det hela, men det blir nog bra.


Sen tog vi en paus i flyttande och såg 3e Narnia-filmen. Var riktigt bra tycker jag - bättre en tvåan. 3D är däremot överskattat tycker jag. Men det kanske beror på film…


Den här veckan kommer vi nog fortsätta flyttande varje kväll efter jobbet, förrutom på torsdag då vi ska se förhandsvisning av filmen Burlesque. Den verkar riktigt bra och både Cher och Christina Aguiliera (ursäkta stavning!) är med, så det blir nog en del musik.


Jag har förresten gjort en ny alyout på Nathalies blogg.


Hoppas ni alla får en bra vecka!


Min nya supersnygga kofta...

20110111561 (MMS)

Min nya supersnygga kofta all the way från Grekland utav underbara kusin Sofia. Tack!


Kanske inte den smartaste idén...

20110109559 (MMS)

Kanske inte den smartaste idén att sälja sängen ett par veckor innan man flyttar, men vi trodde nog inte att den skulle bli såld på en timma. Underbara Blocket! Tur att vi har en skön soffa...


Musikaldags! Romeo o Julia på Göta lejon :)

20110108557 (MMS)

Musikaldags! Romeo o Julia på Göta lejon :)


13dagshelgen är här

Imorgon är det röd dag. Som alltid när jag fyller år! Det kommer jag ihåg att jag tyckte var helt fantastiskt när jag var mindre, för alla var alltid lediga och kunde komma för att fira mig.
Dock hade jag dilemmat att jag längtade till min födelsedag, men samtidigt var det nästan alltid sista dagen på julledigheten. Inte att jag inte gillade skolan, men att ha jullov är ju roligare!

Imorgon har jag alltså avverkat 26 år och den tiden har bara sprungit iväg. Lika lång tid till så är jag 52, och jag gissar på att det kommer kännas precis likadant då; var tar tiden vägen?
Jag tror det är att så mycket händer hela tiden - tiden går ju fort när man har roligt, som det heter. Jag tror inte att det behöver vara roligt för att det ska gå snabbt, utan bara att man gör mycket saker.

Med det sagt så kommer ju även detta år försvinna i rasande takt. Vi håller ju som bäst på att flytta in i vår nya lilla stuga, så den här månaden kommer det vara ett fullt sjå. När det väl är klart börjar nästa projekt - bygga ett hus. Där har vi aktivitet för resten av året och lite till.
På tomten måste vi också bygga en infart, för att inte tala om den obligatoriska bryggan :)
Två bröllop är redan inplanerade i år och sen ska vi till London en sväng (en favorit!).

Under vinter/våren kommer jag att opereras för mitt hjärtfel igen. Det har blivit värre, så läkarna bedömde att det behövdes göras igen. Det har redan hunnit gå 8 år i sommar, sedan förra gången. Jag hoppas, hoppas, hoppas att detta blir sista gången...


Men jag ska försöka ta det så lugnt som det går det här året. Inte ta på mig en massa uppgifter, inte stressa upp mig och gör det jag vill. Ta vara på mitt 27e år helt enkelt.

Hoppas ni också får ett bra år. Händelserikt och spännande men avkopplande och skönt!
Allt med det nya huset har hittills varit ...

20101229549 (MMS)

Allt med det nya huset har hittills varit ett äventyr; det fallna trädet över teleledningen, vattnet, frusna avloppet och så var det ju självklart snö i skorstenen när vi började elda... Men även sängen blev en utmaning. Jag hade mätt sovrummet och kom fram till att vår 1.60 säng inte skulle få plats. Däremot 1.40 sängen från gäststugan. Sagt och gjort så hjälpte pappa och mamma oss över med den på deras släp. När den sedan skulle bäras upp däremot så var den ju självklart för stor för trappen! Efter att ha bänt bort taklister och slutligen tagit hjälp av en slägga, gav den med sig så att vi på nyårsafton kunde sova där!