Middagsbok

mms_img131212768 (MMS)

Jag tänker börja föra dag-, eller rättare sagt middagsbok över de där måltiderna som blir så bra att man vill komma ihåg hur man gjorde. Eller för de där gångerna när man inte kommer ihåg om man bjudit gästen i fråga på det förut! Man kanske hade parat ihop det med en bra dryck man vill komma ihåg, eller hade dukat riktigt bra till. Får se om det blir bra...


Hög tid för en uppdatering...

mms_img112686944 (MMS)

Hög tid för en uppdatering om vår härligt gröna trädgård! Jag har precis klippt hela gräsmattan för första gången. Jag älskar verkligen doften av nyklippt gräs och hur snyggt det blir med de långa ränderna i gräset efter klipparen. Till höger ser ni också hur enorm rabarbern redan blivit i sin solrika hörna, så nu ska jag koka mig lite kräm och äta den på mormor och morfars vis: med mjölk och knäckebrödsbitar... Se de fyra inläggen nedåt också om resten av trädgården!


...jag ligger lite efter i år...

mms_img-57430883 (MMS)

...jag ligger lite efter i årets trägårdsarbete, men nu är fröna vi fick av Ulf och Lotta i påskas satta; dill, persilja, tomat och ringblommor...


...gräslöken växer...

mms_img437615603 (MMS)

...gräslöken växer som om det vore midsommar redan!...


...vi har en krusbärsbuske...

mms_img-83550811 (MMS)

...vi har en krusbärsbuske som jag verkligen hoppas att det kommer en massa bär på...


...och till sist...

mms_img135193768 (MMS)

...och till sist har hela slänten vid gäststugan blivit full av en av mina favoriter bland vilda blommor, näst efter förgätmigej, vallmo!


När vi kom hem igår från Turkiet stod två ...

mms_img290517883 (MMS)

När vi kom hem igår från Turkiet stod två vackra solrosor på altanen som min farmor varit förbi med. Upptäckte att det fanns två spikar i väggen, så jag köpte två fint plåtkrukor på Indiska idag som solrosorna nu bor i!


Här ska gjutas! Igår kom en bok om betong ...

mms_img185398380 (MMS)

Här ska gjutas! Igår kom en bok om betong hem i brevlådan, som jag fått av min snälla farmor. Så nu ligger byttor och rabarberblad risigt till för snart får de bli formar!


Nedräkningar

Just nu, precis som förra året vid den här tiden, känns det som det är en enda stor nedräkning av allt;

då var det Oskars examen, bröllop (både eget och andras), New york resa, semester och så vidare.
Nu, om bara 4 dagar, så bär det av till Alanya, Turkiet. Sen har vi vår första bröllopsdag, semester, förhoppningsvis London, bröllop i augusti och likaså i september. Vi ska på kajaktur och vi har just avklarat både whiskey- och vinprovning.

Vad det gäller huset så känns det som ett enda långt planeringsstadie och det kommer troligen sträcka sig många år framåt i våra liv. Blir man någonsin riktigt klar egentligen?


Nu ska det ut och njutas i solen efter lite stekt strömming med Daniella.


Efter en god middag på Vårliden, bjuder Is...

mms_img117300425 (MMS)

Efter en god middag på Vårliden, bjuder Isabelle nu på marängswiss i sin fina pokalskål!


Så var myggsäsongen i gång igen...

mms_img-12631423 (MMS)

Så var myggsäsongen i gång igen, och givetvis hittar de genast till mig... Fick bli en allergitablett igår kväll för hujeda mig vad det svullnade upp och kliade!


Så blev man jordgubbsblond...

mms_img168721563 (MMS)

Så blev man jordgubbsblond så här till sommaren. Skönt med något nytt. Man måste ju våga lite:-)


Valborg blev verkligen jättemysigt i år.

mms_img157274707 (MMS)

Valborg blev verkligen jättemysigt i år. Efter gubbröra på mörkt surdegsbröd samt egengravad lax med hemmagjord färskost med pepparrot, citron och gräslök på toast till förrätt, blev det grillspett med nötytterfilé och minichorizo, paprika, majs, vårlök, zuccini, färskpotatis, pepparsås och tzatsiki. Riktigt somrigt och gott om jag får säga det själv! Senare, i solnedgången, blev det givetvis en eld. Dock verkade den inte räcka till, för Henrik, Stefan och Micke som började släpa dit allt vårat ris - perfekt! Tack alla för en trevlig kväll.