Man ska alltid öva och vara väl förberedd ...

mms_img169520954 (MMS)

Man ska alltid öva och vara väl förberedd inför olika händelser. Vi träningsfirade nyår ikväll och jag tror vi lyckades väl, så nu kan vi lugnt se fram emot morgondagen!


Jo, en dag för tidigt...

mms_img-75208881 (MMS)

Jo, en dag för tidigt, men imorgon är det dags för mitt sista fredagsfika i den grupp jag jobbat i nu. Nästa vecka börjar jag jobba i en annan grupp, men med ungefär samma saker. Det dumma med en kaka är bara att man inte kan provsmaka innan..!


Vad säger toarullen om dig?

_facebook_-16482 (MMS)

Vad säger toarullen om dig?


Bakstuga

Det var länge sedan jag bakade så mycket som jag gjort nu. Det är nästan att jag vågar säga att jag bakat mer de senaste två veckorna än vad jag bakat de senaste två åren!

Det har blivit:
-Tre satser lussebullar, både med och utan mandelmassa. Samtliga med extra mycket saffran.
-Pepparkakor med och utan flagad mandel.
-Två omgångar Rocky road (choklad med marshmallows, dumle, pistage- och jordnötter).
-Krispiga fling-chokladbitar med nougat och nutella.
-Två omgångar wienernougat; en med apelsin och russin; en med citron och ingefära.
-Saffransnougat med mandelmassa och choklad.
-Rom- och chokladdaddlar.
-Chokladtäckt lyxknäck med para- och cashewnötter.
-Fikon- och dadelmarmelad med ingefära, kanel och rom.
-Marsinpanfigurer.

Innan julen är över funderar jag även på att göra en mjuk pepparkaka med ett täcke av hongungsglacerade hasselnötter. Får se om det blir tid till det.Julklapparna är inslagna...

mms_img167691669 (MMS)

Julklapparna är inslagna och lussebullelängderna bakade. Snön har fallit och kläderna är valda. Nu kan julen få komma!


Det blir aldrig som man tänkt...

... sägs det ju. Så också min torsdagskväll.
Oskar skulle ju som sagt på julbord med jobbet och jag tänkte ägna kvällen åt att baka lite fler lussekatter. Oskar kom in med bilen till stan där jag tog den och körde hem efter jobbet. Just som jag stannade den hemma ringde Sofie som hade en biljett över till Lena PH på Cirkus samma kväll, så självklart startade jag genast bilen igen och körde tillbaka!
Showen var en hyllning till hennes 25 år som artist, och det var där på cirkus allt började under en melodifestival för så länge sedan, då Lennart Swan var programledare.
Benke från Bounce hade korreograferat de otroligt duktiga dansarna och på slutet var en vän, Miranda med i dansnumret till Dansa i Neon.
Det blev alltså en väldigt annorlunda kväll mot vad jag tänkt mig. Bara på gott!

Oskar julfest blev bra den också. De var på Waterfront building, dit Linda Bengtsing kom och uppträdde också.

I veckan hann vi med den svenska filmen Simon och Ekarna också. Förvånantsvärd sevärd och välgjord. Alla skådespelarna gjorde ett otroligt bra jobb, framför allt barnen. Om ni gillar drama så se den!

Ikväll är det äntligen dags för lite julbord. Ser verkligen fram emot det, så man kanske får lite julkänsla när vädret verkligen försöker förhindra det.

En vecka till jul

Så är det bara lite drygt en vecka kvar till Jul. Här inne i city är gatorna klädda i ljus och folk springer runt som galna höns med enorma påsar med julklappar. Då är det ganska skönt att luta sig tillbaka och vara nöjd med att julklapparna är klara. Speciellt eftersom jag låg sjuk hela förra veckan.
Jag åkte på en riktigt dunderförkylning och därmed missade jag julfesten på jobbet. Det var verkligen jättetråkigt, men har fått höra av arbetskollegorna att det blev en riktigt lyckad kväll och det känns ju bra i alla fall. Frågesporten var väldigt uppskattad och på utslagsfrågan där de skulle skriva det bästa julrimmet om valfri H&M-produkt till valfri kollega, så var det en grupp som skrev ett rim till mig:

”Josefine, vi saknar dig här på Nordic light hotell,
Här får du något mjukt som tröstar dig ikväll!
Den här värmer din hals vid förkylnings-kris,
Köpt på H&M till bästa kvalitet och pris!”


Ikväll ska Oskar på julfest. Blir nog en något vildare tillställning än den jag fixade här.

För ett par veckor sedan var vi på konsert i Globen och såg bland andra Jill Johnsson, Darin och Kate Ryan. Var en väldigt mysig och trevlig konsert. Scenen hade det placerat utmed en långsida istället för kortsidan där det brukar vara, vilket gjorde att man kom närmare scenen och såg mycket bättre än det vanligtvis brukar vara där.
I fredags när jag hade namnsdag, fick jag ännu ett par biljetter av min underbara make; Svansjön på Dansens hus. Den ser jag verkligen fram emot. Det är Benke från gruppen Bounce som koreograferat, så det blir nog en väldigt annorlunda version.
Första gången jag såg Svansjön var med min farmor på Kungliga Operan. Jag kommer ihåg att det var första gången jag fick byta örhängen efter att jag tog mina hål, och det var ett par riktiga pärlörhängen som jag fått av just farmor som fick bli premiärsmyckena. Jag var tio år gammal.

Sen måste jag få berätta att min kusin Sofia fått jobb här i Sverige, vilket jag är oerhört glad för då hon kommer att stanna kvar här ett tag till istället för att flytta tillbaka till Grekland.

Avslutningsvis måste jag delge dessa uppiggande uppgifter till er som ännu har julklappshandel kvar att göra:

Shoppa dig i form
Forskning visar att shopping faktiskt kan vara riktigt sunt. Så ge dig ut i julhandeln och förbränn julbordets frestelser samtidigt som du hittar klapparna.

Genomsnittskvinnan går cirka 3,3 km under en shoppingrunda, detta enligt en engelsk studie. Om du väger omkring 65 kilo förbränner du cirka 210 kalorier. Om du ökar hastigheten från vanlig gång till rask promenad kan du öka förbränningen med hela 15–20 procent.

Så gör du:
På vägen: Ju tyngre inköpspåsar du bär, desto högre blir förbränningen. Sträck på dig i stället för att lunka runt med hängande axlar, så får du finare hållning och musklerna arbetar mer. Forskning har visat att spänningar i nacken förebyggs och avlägsnas om du gör så här: höj axlarna och sänk dem igen med inköpspåsarna i händerna till exempel 10 gånger.
När du provar kläder eller skor: Rör dig så mycket som möjligt genom att böja och sträcka på dig, och vrid och vänd dig framför spegeln.

I kön: Gör venpumpövningar genom att häva dig upp på tårna. Träna också balansen genom att stå på ett ben. Ställ påsarna på golvet och svaja fram och tillbaka och ut mot sidorna så att du gör ryggraden smidig.

Källa: http://iform.se/jul/shoppa-dig-i-form?utm_source=nyhedsbrev&utm_medium=daily_2011_12_13_1130481


Trevlig helg!


Så är första lussebulleplåten klar

mms_img-19382961 (MMS)

Så är första lussebulleplåten klar. Denna med mandelmassa och rostad mandel. Julskivan är griljerad, uppskuren och avsmakad. Det verkligen känns att det är andra advent. Igår var vi och Isabelle på julklappsjakt inne i stan. Det var massor av folk, men de kändes inte så stressade ännu, så stämningen var riktigt mysig. Senare på eftermiddagen var det glögg hos min kusin med bullar, pepparkakor, ädelost och dadlar. I veckan var vi på show i Globen också, där Jill Johnsson sjöng tillsammans med bland andra Darin och Kate Ryan. Dock var det ingen julshow, men ordentligt drag ändå! I veckan som kommer nu är det dags för julbordet med jobbet, vilket jag verkligen ser fram emot. Nej, nu ringer det för att ta ut andra plåten. Trevlig andra advent alla!


Nu ska det riktigt njutas...

mms_img-16181459 (MMS)

Nu ska det riktigt njutas. I söndags fick vi de här fantastiska skapelserna som det nu ska smaskas på till det goda Amaronevinet vi druckit till maten. Så här ska en fredag se ut!