Söder ut

I helgen var vi i Skåne, närmare bestämt Tomelilla och hälsade på Oskars mormor Irma och morfar Erik, tillsammans med Kattis, Viktor, Ingela och Meja och Tilde.

  
  

Vädret var härligt somrigt och vi inledde lördagen med en härlig långlunch i Sjöbo på Eriksgården. Allt var närodlat och producerat och jag fick mina första svenska jordgubbar för i år, plockade direkt från gården.

  

Vi bodde på Liljegrens Vandrarhem. Dock visade sig att mitt och Oskars rum saknade både toalett och dusch (och tv) vilket utlovats på hemsidan skulle finnas på alla rum. Vi skulle istället använda toaletten i korridoren tillsammans med ett annat rum.
Nyckeln hade Viktor och Ingela fått tidigare, så ägaren skulle "slippa komma dit igen när vi kom", trots att hemsidan återigen utlovar "personligt bemötande med alla gäster".
När vi då ska besöka korridorstoaletten innan sängdags är allt toapapper slut. Efter räd i badrummet, sovrummet och köket finns ännu ingen rulle att finna. Vi ringer ägaren som säger att han ska komma, men ringer upp någon minut senare och säger att vi kan gå ner till den andra gästen vi känner (alltså Viktor) för där ställde han in två rullar tidigare. Klockan är då halvelva på kvällen och tjejerna sover, så det säger Oskar åt honom att vi inte alls kan göra.
En stund senare får vi sms om att nu ska det finnas papper på toaletten. En hel rulle har han satt dit..!
Inget vandrarhem jag kan rekommendera med andra ord. När vi påpekade att det inte fanns någon toalett på rummet som utlovat fick vi bara svaret "men ni fick ju sista rummet"...Hur som helst var resan i övrigt lyckad. På hemvägen på söndagen stannade vi (jag och Oskar) i Kivik, där vi åt strömming och flundra vid vattnet och sedan besökte musteriet där äppelträden var i full blom.

Viktor åkte vidare till Malmö för att jobba medan Ingela och tjejerna hämtade upp en hund på en kennel i Hässleholm åt en vän. En urgullig vit hund med fläckar. Har för mig att den hetter Engelsk Stiff. Dock var Oskar extremt allergisk mot den, så någon sådan hund blir det inte här hemma.

I måndags var jag på gospelkonsert i Philadelphiakyrkan. Kören Alla Kan Sjunga Gospel sjöng med sina 900 medlemmar och med 3000 i publiken blev det en väldigt häftig upplevelse. Till och med gästsångerskan Sherley Clamp blev bra med den back-upen.Samma dag åkte Oskar iväg till Amsterdam på kurs. Och på tal om att flyga så kommer min syster hem imorgon, vilket jag längtar till.


Håll tummarna imorgon vid 21.00 så Sverige och Loreen går vidare. Det tänker i alla fall jag göra!

Sol, sommarkänslor och äventyr!

Vilken helg, och vecka där till.

I tisdags var vi, tillsammans med Turid, på invigning av nyrenoverade biografen Rigoletto. Balkongen är nu inredd med skinnfåtöljer och har även en bar så du kan ta dig ett glas vin till filmen.
Det bjöds på popcorn, snacks, dryck och förhandsvisning av filmen Cockpit med bland andra Jonas Karlsson. Riktigt rolig svensk film som har premiär i mitten juli.
På vägen dit parkerade Oskar bilen och lämnade sitt kontokort i automaten för att det skulle gå smidigare när vi skulle åka därifrån igen… Tack och lov ringde en snäll människa till mig, då vi ju hade samma efternamn, och berättade att hon hittat detta kort. Skönt att det faktiskt finns ärliga människor som tar sig tid att leta upp nummer och vänta kvar.
Väl hemma var det en fantastisk solnedgång. En sådan här om dagen får nog vem som helst lycklig!


Några dagar innan, på lördagen, var vi på Gröna Lund med Sofie och Karl. Det var riktigt roligt, även om jag tycker att det är lite halvjobbigt i vissa av attraktionerna. Men jag åker dem än dock!
Det är ganska fascinerande hur fantastiskt dåliga folk är att gå i trapporna upp till lustiga huset tycker jag. Som Sofie sa: ”Har de svårt att se mönstret när de väl är i trapporna, eller förstår de inte att det finns något mönster över huvud taget?”. De fick nämligen stanna trapporna för ungefär varannan person.
Hur som helst, blev det en lyckad kväll.


Nu i lördags var vi på skyttebana i Västberga, där jag fick prova på att skjuta med 7 pistoler och ett gevär. Jag fick det i julklapp av Oskar och det var otroligt roligt. Och jag var ganska bra också; bättre än de flesta. Totalt blev min slutpoäng 28. Oskar fick 34.
Vi fick bland annat prova pistolen James Bond brukar använda, Revolvern från filmen Polisskolan och geväret som militären och polisen använder sig av.
På kvällen åt vi god lax hemma hos mamma, pappa och Isa tillsammans med Gustav, Fredrik och Ulf.


I går, i det underbara och vädret, om än lite blåsigt, så var vi ute hela dagen. Det blev en stor omgång skräp till tippen, krattning och plantering av lökar och fröer.
Vi var en sväng till Kattis kolonilott och på en fika på Vårliden.
På kvällen, efter middagen, tog vi en sväng med båten som vi nu skaffat elmotor till! Det var jättemysigt att tyst smyga sig fram över det stilla vattnet. Batteriet räckte genom ån, bort genom nästan hela Långsjön och tillbaka hem igen, vilket allt som allt tog ungefär en timma.

¨


För två helger sedan var vi en sväng till England. Vi såg Phantom of the Opera på torsdagen, som i år firar 25 år, där Peter Jöback just nu har huvudrollen. Fantastisk föreställning och verkligen sevärd.
Susanne och Jon kom in till London och såg den tillsammans med oss och Camilla, som vi bodde hos i Shepards Bush.
Fredagen ägnade vi åt Londons butiker och på kvällen gick vi ut och åt med Camilla och Andreas på Busaba Eathai.
På lördagen åkte vi ut till Reading och hälsade på Susanne och Jon i deras hus och på söndagen var det dags att åka hem.
Vår weekend gick otroligt fort men den var väldigt trevlig och lite annorlunda.
Hoppas ni får en trevlig (och kort!) arbetsvecka.


Stekte just äpple, vårlök och körsvätskvis...

mms_img124137472 (MMS)

Stekte just äpple, vårlök och körsvätskvisttomater i olivolja och chili. Sen lade jag det på machetesallad och mozzarella till min lammkotlett. Galet gott och frächt. Trevlig helg!