Vill ha, vill ha, vill ha, vill ha, vill ha, vill ha, vill ha!!!!

Har ni någonsin sett en mysigare dress? Det är norsk design och jag VILL ha!


Den amerikanska kändisen på bilderna igår var förstått den ombytliga Lady GaGa för några år sedan.

Trevlig helg till er alla!


Som utlovat

Lovade en recension av filmen vi såg igår - Bröderna Karlsson.
Den var riktigt bra om man vill ha en lättsam, svensk komedi. Hela biosalongen skrattade många gånger och en regnig dag som denna är den perfekt.


Hittade för övrigt dessa gamla bilder på en känd amerikanska. Ser ni vem det är?
  



Hittade även lite nya resväskor för er som är på väg på semester. Kanske kan vara ngt om man vill ha lite spänning på flygplatsen?!



Biotajm!

Ska strax iväg och se förhandsvisning av "Bröderna Karlsson". Eller strax och strax, visas tyvärr inte förrän 21 ikväll så vi får väl se om jag lyckas hålla mig vaken!

Jag är en sån där som älskar svenska filmer. Det är något visst med dem. Har sett alla Wallander- och Beckfilmer. Rickard Hobberts "de sju dödssynderna-filmerna" är mina favoriter (framför allt glädjekällan) för att inte tala om alla gamla svarvita filmerna som Rännstensungar t.ex. Sen har vi alla Astrid Lindgrenfilmerna. Där toppar Ronja Rövardotter min lista och har alltid gjort det med vargsången, grådvärgar och vildvittror.

Får se vad vi ska hitta på fram till filmen börjar. Kanske spana in vad vi ska köpa för presentkorten vi fått på Åhlens och Cervera.
Måste knäppa foto till nya körkortet också. Vi kan inte beställa nya bank- och medlemskort förrän vi har rätt efternamn på körkorten.

Recension av "Bröderna Karlsson" kommer imorgon, då vi även får middagsgäster på kvällen. Fullt ös!



Foto ur filmen "Bröderna Karlsson"


Gillar man sitt jobb så gör man..!

Hittade den här artikeln i Aftonbladet igår och kunde inte låta bli att le trots det tragiska.



”Nunnor rymde efter 40 år”

Vägrade sändas till ålderdomshem - stack från skola
LONDON. Två franska nunnor i 80-årsåldern är på rymmen eftersom de vägrar att sändas till ett ålderdomshem, skriver Guardian.

Båda nunnorna har undervisat vid samma skola i sydöstra Frankrike sedan 1964. För en månad sedan fick de veta att de skulle förflyttas till ett ålderdomshem för nunnor 40 mil bort.

Det hade nunnorna inte alls lust med och i stället gömmer de sig nu i en lägenhet de fått låna av en kristen välgörenhetsorganisation. Även en tredje nunna försökte slippa tvångsförflyttningen, men hon bröt höftbenet i flykten och vårdas nu på sjukhus.

”Publicerad: 2010-07-26 Aftonbladet”


Kalasiga kalas!

På mindre än en vecka har vi hunnit med två härliga födelsedagar.
Först hade vi Elisabeths 3årsdag i tisdags med tårta och kaffe och soligt väder:

   

Idag var det dags för Meja som fyllde 5år. Det bjöds på grillat med pastasallad och kallskuret. Födelsedagsbarnets egna val! Efter var det tårta och kaffe:

   




Bröllopsinbjudan!

Åh vad jag blev lycklig igår när vi fann den här inbjudan i vår brevlåda. Visserligen visste vi om bröllopet redan, men det spelade ingen roll - jag tyckte det var lika spännande ändå att öppna det guldiga pärlemokuvertet.
I låg en fantastisk inbjudan i samma färg men med en sidenaktig känsla ihopknuten med ett ljuslila sidenband.
Kortet kunde veklas ut till tre sidor och på ena sidan satt ett litet kuvert fastknutet med ett r.s.v.p-kort som jag ska skicka och tacka ja med idag.
Bröllopet hålls i England i spetember och det ska bli så roligt och spännande!



Några gästbilder

Vad fina ni är ;)


  

Det är dessa jag hunnit med hittills. Fler kommer, jag lovar!


Bröllopspresenterna

Många hade fullt upp med att äta mat, dricka vin och champagne, fota och fotas, kasta pil och givetvis att hålla igång dansgolvet att man inte hann kika på vårat presentbord.


Det var helt otroliga presenter som vi fick och vi är oerhört tacksamma och glada. Det tog sin lilla tid men tillslut fick allt sin egen plats här hemma. Så nu får ni som helt enkelt var för upptagna med att ha roligt på bröllopet, en lite återblick ;)

från GustavsbergTransparent


”Till en början fick vi röja i köket för att få plats med allt nytt. Ett kärt besvär som tog två hela dagar.
Vi kommer att kunna laga många härliga middagar framöver. Det blir mustiga grytor i vår nya Le cruesetgryta vi fick av Susanne och Peder, eller så får gästerna hjälpa till i matlagningen på vår stekbordsgrill med härliga spanska olivoljor vi fick av Tamara och Erik W där vi vänder maten med den blommiga stekspaden från Natalee och Kim. Till det kan man göra en potatisgratäng i ugnsformen från Eva Solo som vi fick av Oskar mormor och morfar Irma och Erik, och så en sallad i den fina Bröllopsskålen från Viktor, Ingela, Meja och Tilde med tomater från tomatplantan vi fick av Oskars fastrar Sussie, Mats, Karin och Maja samt Mia, Micke och Marcus. Vatten eller vin dricks till i vår Eva Solo karaff vi fick av Emma, Matti, Pia, Martin och Elin och bröd läggs i den flätade korgen från Natalee och Kim.


Till efterrätt bakar vi en god paj med vår Kitchen Aid maskin, som vi även använder med dess köksliga tillbehör till varmrätten innan för malning och mixning. Den fick vi av mamma Eva, pappa Pierre och Josefines ”gudfamilj” Lena, Claes, Daniel och Niklas. Pajdegen gräddas givetvis i den fina Le crueset-pajformen vi fick av syster Isabelle eller den hjärtformade, blommiga pajformen från Natalee och Kim och skyddas från insekter med det vita tårtnätet vi också fick av dem. Pajen äts i Designtorgetskålarna från Marie och vaniljsåsen serveras i den matchande stora Designtorgetskålen från Vendela och Jakob.
Vi tar en god whiskey, eller varför inte en grogg i de fina och klassiska Orreforsglasen från Oskars farfar Calle och drycken hälls upp från den enormt vackra kristallflaskan vi fick av Josefines farmor Laila.


Kaffet hälls i termosar från Stelton (Linnéa och David och kollegor på Hennes & Mauritz) och en gammal hederlig korgflätad termos (mamma Katharina). Det dricks sedan ur Adamskoppar från Gustavsberg som vi fick av Josefines mormor Inga, morbror Ulf, Lotta, Gustav och Fredrik samt från vännerna Linda, Joakim, Nathalie och Martin. För de som vill ha te används den blommiga tekannan från Natalee och Kim. Kakorna, som bakats med tillbehör och ”deg” (i form av pengar) från ett kakfat vi fick av Oskars fastrar Sussie, Mats, Karin och Maja samt Mia, Micke och Marcus läggs sedermera också upp därpå medan chokladpraliner och annat gott hälls i de söta Ittala-skålarna från Leif, Jesper och Jannike.


Allt detta intar vi självklart på vår altan dit vi fick bidrag till en terassvärmare av pappa Björn, Charlotta, Love och Linn. Där tänder vi gjutjärnslyktor i form av Yin och Yang av Oskars morbror Johan, Sandra, Mirjam, Nora, Elsie och Tyra.


Om vädret inte tillåter sitter vi inomhus. Där kan vi nu designa med inredningsboken vi fick av Charlottas mamma och pynta med blommor vi köper för checkarna vi fick av gudfar Claes mamma Uje. Vi skaffar fina detaljer från Åhléns där vi fick presentkort av både Susanne och Jon samt Gustav och Hany. Sedan hänger vi citattavlan vi fick av Isabelle Avernäs på väggen bredvid tavlan Turid och Daniel målar åt oss. På sängen sitter bröllopsparet Isabelles mamma sytt åt oss.


För att kunna laga de rätter vi vill och bjuda på rätt drycker måste vi få inspiration. Vi åker därför till Köpenhamn och provar Restaurang Nomas avsmakningsmeny vi fick av Erik Åberg och hans mamma Gittan. Vi går också på whiskeyprovning från kusinerna Nick, Anna och Sofia samt cocktailkurs från mamma Katharina.


För att få gör något annat än tänka på mat så åker vi på Göta kanal-kryssning i slutet av juli som vi fick av kompisarna Stefan, Sanna, Peter, Sabina, Micke, Moa, Stefan, Mats, Mats och Henrik.
En annan kryssning vi har framför oss är den till Finland vi fick av Oskars morbror Johan, Sandra, Mirjam, Nora, Elsie och Tyra.
Vi ska också komma iväg på teater eller konsert för presentkorten vi fick från Oskars kollegor på Bergsäker.


Sen så har vi ju redan hunnit iväg på en resa också; till vår smekmånad (eller nåja smekvecka) i New York. Där fick vi en hel dags utflykter till allt från Williamsburg, till Soho och The Guggenheim av Emelie, Per Anders och Sofie samt en äkta Broadwayshow av Linn, Thomas, Dina och Vincent.


Redan på bröllopsdagen fick vi njuta av några presenter. Pappa Björn knäppte våra porträttfoton och morbror Leif, Liselotte och Wilhelm ordnade både förrättsvinet, cognac, Dooleys och så fick vi en flaska efterrättsvin till senare. Vi fick också tipsen om vinet till varmträtten.


Sen måste jag även säga att svensexan och möhippan var enormt fantastiska presenter också. Även alla de vackra talen som gjorde oss båda nära till tårar: pappa Pierre, pappa Björn, morbror Ulf, morbror Johan, Isabelle, Natalee, Charlotta, Sofie, Erik, Emelie och Viktor. Även spexen och organiserandet av Sofie och Erik var enormt.


De små näbbarna Meja och Dina gjorde ett suveränt jobb i kyrkan. Så duktiga och söta som små änglar. Likaså de vackra tärnorna Isabelle och Natalee och den stiliga marskalken Viktor samt versläsningen av Emelie och Turid i kyrkan.

Otroligt att så många utifrån Sverige kom ända hit. Erik Wedin, Susanne Hansson, Jon, Natalee och Kim. Även Erik Åberg och Sofia som skyndade sig tillbaka i tid.
Det ska också bli spännande att få se filmen som Erik Wedin filmade åt oss under dagen. Tack också för de fina hälsningarna från Marianne och Martin, Thea samt Mia med familj.
Sist men inte minst det ofattbara pianostycket ”The river flows in you” som spelades av Gustav i kyrkan. Inte ett öga var torrt!”


Att ha så många som bryr sig om oss känns totalt ofattbart och fantastiskt. Ni ska veta att vi verkligen uppskattar att ni ville dela den här dagen med oss.


Min sko!

Var med och rösta på min sko jag designat! Tänk dig denna till en enkel vit eller grå klänning i sommar

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!


Nej, stopp, vänta..!

...du har inte hamnat fel. Jag hara bara ändrat lite på designen på bloggen. Hoppas ni gillar den :)


Klocka

Nu kan ni hålla reda på tiden då ni läser alla mina inlägg: i högerspalten har ni numera en klocka!


En hel månad

Så har det gått en hel månad sedan vi sa ja, sedan den stora dagen och det otroliga kalaset.
Wow.
Det känns som om det var häromdagen, men ändå långt bort för vi hunnit med så
mycket sedan dess.
Det börjar bli naturligt att kallas Lynxén; det dyker upp på både brev och vi bokar bord i namnet etcetera. Det börjar också kännas allt naturligare att kalla Oskar för min man och han i sin tur att kalla mig fru.
Själva känslan att vara nygift däremot känns lite som att vara nykär; man har en romantisk och mysig känsla runt allt man gör. Konstigt så här efter drygt 5 år, men underbart såklart.

För att dagen till ära fira vårat första jubileum - alltså en månad som gifta - så tog vi en tur i Skyview på Globen här i Stockholm. Vädret kunde inte ha varit bättre då det var klarblå himmel så vi såg så långt våra ögon tillät oss. Otroligt vackert!

Efter åkte vi till Sickla och såg filmen Knight & Day på bio. Den var rolig och Diaz och Cruise gjorde faktiskt ett bättre jobb än Heigl och Kutcher i den liknande filmen Killers.

Bra dag helt enkelt.

 

Igår var det ingen speciell dag, men det stoppar inte oss från att hitta på grejor ändå. Efter en lång och skön frukost med kaffe och ciabatta, åkte vill till Gustavsbergs porslinsfabrik och köpte ett par tallrikar vi saknade till vår servis.
Sen åkte vi vidare till Grisslinge där vi mötte upp mamma, pappa och Isabelle. Vi badade, fikade och njöt!
På kvällen blev det middag hos Vitkor och Ingela med grillat - gott!

  



Coola Vinnie

Igår var jag ute på Grisslinge på Värmdö och badade tillsammans med mamma, pappa, Isa, Ulf, Lotta, Gustav och Fredrik. Underbart i vattnet - hela 25 grader!

På eftermiddagen kom Vincent hem till mig då Linn och Tomas skulle på partaj. Han var en helmysig lite ängel som gillade vårat durkslag och plastslevar.

  


Sommaridyll en vanlig onsdag

Otroligt egentligen hur man kan få en helt vanlig onsdagskväll att bli mysig och härlig.
När jag kom hem igår skalade jag först färskpotatis. Sedan gick jag ner till sjön och tog mig ett kvällsdopp i det ljumna, stilla vattnet. Längre bort dök några från ett berg och solen var fortfarande gassande varm.
När jag kom hem igen var Oskar på ingång så jag kokade potatisen, hämtade gräslök i trädgården och hällde upp en iskall öl till sillen som vi intog i kvällssolen på altanen.

Kan det bli mer idylliskt och härligt?


Helg i Norrköping

Hux flux bestämde vi oss för att åka till Norrköping den här helgen. Och nu sitter vi här: jag, Oskar och Josefine på vårat underbart fina hotellrum och ska snart äta middag på Bishop Arms.
Hela dagen har vi varit på Kolmården. Både gått runt i parken och åkt på safarin där en lama ville stryka sig mot bilen!
Imorgon ska vi göra Norrköping centrum innan hemfärd.
Hej hopp
Isabelle




Min smarriga cheescake

Bjöd på cheesecake med limemarinerade jordgubbar idag på jobbet och den var väldigt uppskattad!

”Josefines cheesecake med limemarinerade jordgubbar”

15 digestivkex
125g smör
---
400g philadelphiaost
2st ägg
1dl strösocker
1tsk vaniljsocker
---
1 liter jordgubbar
1st lime
2msk florsocker

-----------------------------------------------------
-Mixa digestivkex och smör i en matberedare.
-Tryck ut i springform och grädda 8-10 min på 200grader.
---
-Vispa ihop ägg och strösocker.
-Rör osten mjuk och rör ner i äggsmeten med vaniljsockret.
-Bred smeten på den gräddade botten och grädda 15 minuter på 200grader. Smeten ska fortfarande vara dallrig när den lyfts ut.
---
Blanda jordgubbar med saften och rivet skal från en lime samt florsockret och lägg på kakan innan servering.


Klar sommarfavorit!


Nog med sjukt...

Nu är jag trött på att bli sjuk hela tiden. Har legat två dagar utan att orka röra mig från soffan. Idag kan jag i alla fall skriva lite.

Fick just glädjande nyhet om att både Daniel och Turid ska på bröllopet i Madrid i september, som jag och Oskar också ska på! Vet att Erik också ska dit så vi blir ett gäng nu!

När jag öppnade msn idag låg ett videoklipp som första nyhet där från ett bröllop där fotona blev förstörda (se filmen nedan, Obs, det kommer reklam först). Jag är glad att det inte hände oss. Vi får Björns bilder imorgon och det ska bli väldigt spännande:


Stor altan.

Jag har alltid varit i tron att man aldrig kan ha en för stor altan...

Men den uppfattningen har jag nog fått ändra lite på. Det är nämeligen dags att tvätta och olja in altandäcket runt huset. Med en altan på runt 200kvm så tar det sin lilla tid. Men att det blir bra det råder det inga tvivel om!

Före - Efter     Slutresultat!

Jag tror minsann att det här är mitt första inlägg förresten, så hej allihopa som läser!

Mvh

Herr Lynxén


Om jag ändå hade ett gevär..!

Jag blev så otroligt ledsen när jag gick ut för att vattna min lilla odling nyss. Antingen har en hare eller ett rådjur vågat sig upp på altanen och knaprat i sig en tomatplanta, gurkplantan, alla jordgubbar som äntligen började bli klara, dragit upp rädisor och rödbetor, ätit upp all spenat och min bladpersilja. Dessutom har den knäckt min socker- och spritärt och ställt till en himla oreda. Usch!

Middagen hos Viktor och Ingela igår var jättegod. Det blev sill till förrätt och Ingela hade bland annat en pestosill som hon gjort själv. Efter att, skeptiskt måste jag erkänna, smakat kom jag fram till att den definitivt toppar min topp 5 numera. Fantastiskt god.
Hon hade även gjort en apelsin/vanilj-snaps som Oskar gillade.

Barnen badade i sin nya pool på altanen och Meja provade Oskars nya glasögon från New York:
 


Riktig sommar

Nog för att vi hade det varmt i New York, men eftersom det inte finns så många uteserveringar och det var så fuktigt i luften att svetten rann i floder, så uppskattade man det inte riktigt.

Förrän nu. Åh, vad det är underbart med svensk sommar. Jag tog mitt första dopp idag. Det var riktigt iskallt, men jag kunde ju inte vara sämre än alla småbarn som låg i och plaskade i långa stunder.
Har nu också provat McDonalds nya Kaffe cool och jag måste säga att jag är väldigt nöjd med den. Jämnfört med Starbucks frappuccino som jag och Oskar levde på under veckan i New York, så har den inte så mycket att hämta. Men helt klart godkänd.

En annan sak som hänt är att vårat nya efternamn har börjat dyka upp lite här och var. På post, på bonuskort, på internetbanken och på körkortsansökningar. Senast var igår då vi var ute på restaurang med våra toastmasters Erik och Sofie. Vi sade till hovmästaren att vi bokat bord i namnet 'Oskar'. Han frågade då 'Lynxén?'. Vi båda två reagerade till namnet, men vi har kommit fram till att vi är riktigt nöjda med det.

Nu är det strax grilldags hos bestmannen Viktor med familj.

Sola lugnt!