Hemåt

Så var det dags att åka hem. Vi är båda väldigt nöjda med resan och lyckades till och med få lite färg i går när vi tog en båttur längs kusten.

Vi såg också Pridefestivalen på 5th avenue och marknaden i Hell´s Kitchen området.

Till middag hade vi hört att det skulle ligga ett bra ställe som heter Freemans här på Rivington street där vi bor, så vi tog oss en promenad. Men när vi kom till slutet av gatan hade vi bara hittat en sportbutik med det namnet. Till höger om sportbutiken däremot fanns en smal gränd där jag sett folk gå in tidigare i veckan, så vi chansade och följde vägen längst in. Där fanns en blå dörr - inga skyltar med namn alls - men mycket riktigt låg restaurangen där innanför! Väldigt god mat och vi åt vår första 3rätters för veckan.
Efter gick vi till ölstället Spitzers, där Oskar nu bara har 56 sorter kvar att prova!

Nu ska vi iväg på utställningen Bodies innan vi checkar ut och åker till flygplatsen.

See ya!

Kontrasternas stad

Det är helt otroligt hur olika den här staden ser ut från en del till en annan. Igår var vi både i Williamsburg, där förortskänslan är skönt påtaglig, och i Soho där den hippa modestatusen är hög. Vi åkte senare till Upper East Side och behöver man säga mer än lyx och flärd? Och så avslutade vi vid Theater District där det är trångt i folkmassan och de blinkande reklamskyltarna.
Där emellan var vi också i Central Park. Fantastiskt hur en så stor park får plats på lilla Manhattan! Det var verkligen en fantastisk känsla att ströva runt där inne, där så många romantiska filmer spelats in, och titta på familjer som spelar baseboll, picknickar, sjunger och vilar i solen.

Vi avslutade dagen med att se Sex and the city 2. Det var kul att vara i staden de pratar och går i så det kändes väldigt passande att se den. 

Och så var det 87...

...och Oskars armar blir allt längre!


Försök till midsommarfirande

Vi började som sagt gårdagen med att ta oss till Battery Park för att få oss lite små-grodorna-dans och kanske en bit sill. Dessvärre verkade det inte vara någon annan som gjorde det... Vi gick genom hela parken men hittade det ingenstans.
Vi funderade ett tag på att ta färjan mot Staten Island istället och få se Frihetsgudinnan på nära håll istället, men kön var ungeför 4 timmar lång så vi tog en promenad längs kusten i stället och tittade på henne på håll.

När vi efter ett tag kom in i Financial district såg vi äntligen grillrök och tänkte att vi hittat rätt. Dock var det tre tillfälliga BBQgrillar som eldade på burgare för fullt till alla kostymklädda finansnissar. Självklart stannade också vi och tog varsin nygrillad burgare och Corona och slog oss ner i den underbara solen. Inte den traditionella midsommarmaten, men god som tusan.

Vi gick tillbaka genom Soho och stannade på en pizzeria med en dator och slog upp att midsommarfirandet i Battery Park inte var förrän senare på kvällen... Vi shoppade lite i Soho (hade kunnat handlat hur många fina klänningar som helst, men begränsade mig till en då priserna inte var lika fina...).
Väl tillbaka på hotellet så gjorde vi oss i ordning. Jag i en blommig klänning, midsommar till ära, och Oskar i ett par snygga blå shorts och en skjorta. Sedan gick jag ner till grannfrisersalongen som fixar modellerna som brukar bo på vårat hotell och fick mig en ny frisyr, medan Oskar gick till ett ölhak i kvarteret som faktiskt finns med i en viss känd guide..!

Två timmar senare mötte vi upp Mats, Stefan, Mats, David och Henrik och åt middag på en mysig restaurang vid Madison Square Garden.
Senare gick vi till den klubb som skulle hålla i det skandinaviska midsommarfirandet med Mange Schmidt. Där vart vi dock stoppade i dörren för Oskar hade shorts, så det var bara vända och gå hem igen... Snopet!

Vi hittade dock en irländsk bar där vi satt till två och drack öl istället. Annorlunde midsommarfriande helt enkelt.

Från en del till en annan

Igår flyttade vi från Time square hotellet på 45th street till Hotel on Rivington nere på Lower east side.
Vi blev uppgraderade till en studio svit och rummet är helt fantastiskt här uppe på 11e våningen. Vi har en soffgrupp, skrivbord och en stor säng som är omringad av stora panoramfönster. Badrummet är helt i svart mosaik och har två duschar.
Hotellet är ett riktigt "inneställe" så när vi kom tillbaka till hotellet senare på kvällen, var det kö för att få komma in. Kändes rätt lyxigt att bara glida förbi kön och gå in!

Tidigare på dagen var vi på det kända, och stora, varuhuset Macys och det var det verkligen -stort! Där fanns allt mellan himmel och jord. Ett NK i megaformat.

Vi gick även genom Chinatown igår. Det kändes lte överskattat. Det var varken för turister eller kineser utan något mellanting kändes det som. Lite småbutiker med skräpsaker och lite matbutiker med inhemsk mat.
Little Italy däremot var mysigt. Äntligen några som förstår att man vill ha uteserveringar när det är över 30grader varmt! De hade sina rödvitrutiga dukar och tjocka pastakockar.

Vi var till Ground zero ocskå - platsen där de två tvillingtornen stod för inte alls länge sedan. Det kändes helt ofattbart att två byggnader, mer än dubbelt så höga som de som står kvar runt om, ska ha stått där och bara ramlat ihop. Nu är det bara lyftkranar och avspärrningar på platsen.
När vi skulle ta oss därifrån hade trafikkaos uppstått. Det var poliser överallt som stoppade upp bilarna. Det visade sig att president Obama skulle åka förbi där så de gjorde en fri gata för honom.

Till middag på kvällen var vi på en supercool restaurang som hette Schillers. Vi hade fått den rekomenderad både från folk vi känner och i guider, och den var verkligen riktigt bra och vi var riktigt proppmätta när vi gick därifrån.

Idag är det midsommar. Det är min andra midsommar borta från Sverige. Den förra var för 11 år sedan i England. Vi tänkte ta oss till Battery Park där det ska vara midsommarfirande. Senare idag ska vi möta kompisarna som är här i NY och äta middag för att senare går på en midsommarfest på Union square där Mange Schmidt spelar.

Trevlig midsommar alla!

En riktig kö-dag

Igår var verkligen en riktig kö-dag. Efter frukost började vi med att köa i en över 200meter lång kö på Time square för att få biljetter till någon av dagens alla musikaler. En timma senare hade vi biljetter till musikal komedin "Promises, promises". 

Innan föreställningen började hade vi tre timmar att slå ihjäl, så vi gick till Empire state building och köade oss fram till den fantastiska utsikten på 86e våningen. Det var en speciell känsla att stå där; delvis för att man verkligen kunde se HELA New York och dels för att det är en sådan omtalat och mytomspunnen plats i filmer.

Tillbaka på Broadway såg vi musikalen, som utspelade sig under 60talet och hade en riktig "Mad men"-känsla. Både vad det gäller handling och kläder. Underbar!

Middag blev på en liten italiensk restaurang vi hittade på paralellgatan till vårat hotell. Jag åt fantastiska musslor och Oskar en Carbonara.

Just nu sitter jag i fönstret på vårat rum och tittar ut mot Time Square. Ska börja packa nu, för vi ska byta hotell idag till Hotel on Rivington i södra New York, för att få se mer av staden.

12 timmars shoppingtur

Jag har aldrig, i hela mitt liv, shoppat så mycket märkeskläder som jag har gjort bara idag.

Vi gick upp tidigt i morse, mycket pga att vi fortfarande inte riktigt ställt om dygnet, efter en relativt god natts sömn och började vår första New York shoppingtur. Och det med rejäl framgång för oss båda!

Tolv timmar senare stapplade vi oss åter in på hotellrummet med otaliga påsar fyllda med underbara plagg och accessoarer. Här är fynden vi gjorde:

Josefine
-Klänning, Donna Karen
-Jeans, Donna Karen
-Tröja, Guess
-Plånbok, Guess
-Klänning, FCUK
-Jeansjacka, Converse
-BH+3trosor, Calvin Klein
-Linne, Drift away
-Skor, Nine West

Oskar
-Jacka, Timberland
-2 pikétröjor, Timberland
-Ryggsäck, Timberland
-Skor, Converse
-2 pikétröjor, Tommy Hillfiger
-Väska, Tommy Hillfiger
-Shorts, Guess

Det tycker åtminstonde jag var en bra dagsskörd!

The BIG apple

Wow, nu är vi verkligen i New York. Staden som aldrig sover. Det har dock vi gjort - somnade klockan 6 lokal tid igår och sovit i tolv timmar nu. Tror faktiskt att vi behövde det efter all sömnbrist under förra veckan.

Flygresan gick smärtfritt. Ok med benutrymme och egen skärm i stolen framför med filmer, spel och musik. God mat också för den delen.

Hotellet - Room mate grace - ligger mer centralt än vad vi trodde - vi ser Time Square härifrån. Vi är alltså bara ett stenkast bort från musikalernas huvudgata Broadway som definitivt kommer besökas av oss!

När vi kom upp på vårat rum igår hade Oskar kompisar, som är här i New York sedan i fredags, placerat en flaska skumpa och ett kort på frihetsgudinnan på rummet som hälsade oss välkomna!

Middag intogs på Hard Rock Café på Time square. Ett gigantiskt ställe med otroliga hamburgare.

Idag börjar shoppingen, så vi får se hur många väskor vi kommer hem med...

Herr och fru Lynxén

Jag kan knappt beskriva hur otroligt tacksam, överväldigad, rörd och glad jag är över allt gårdagen hade att erbjuda.
Tack så jättemycket alla våra fantastiska vänner och familj för att ni gjorde dagen så otrolig och oförglömlig. Den blev allt vi hoppats på och ännu mer.

Ett extra tack till Sofie och Erik - vi hade aldrig kunnat njuta så av dagen utan er!

      


Bara 5½h kvar...

Nu är det dags. Idag är bröllopet.

Nervositeten har kommit och gått lite de senaste veckorna, men det var i morse som pirret kom. Det där förväntningsfulla som kryper i hela kroppen.

Det är nu de sista timmarna av mitt liv som ogift, men jag känner mig varken nostalgisk eller orolig för det. Det känns verkligen helt rätt till hundra procent, så varför då sakna det som varit. Pirret beror snarare på att jag inte vet hur dagen kommer bli som man planerat och ordnat med så länge. Och självklart även på att vi ju inte varit gifta tidigare och inte vet hur det kommer att kännas; troligtvis inte så annorlunda mot nu, men känslan av att vi gett löftena kommer ändå att finnas där.

Nu ska jag iväg och hämta tårtan. Oskar hämtar blommorna och fixar det sista i lokalen. Sedan bär det av till kyrkan!

I ordning

Nu har vi varit i lokalen hela dagen. Otroligt vilken tid allt tar trots att man förberett som en galning.

Här kommer ett försmaksprov inför morgondagen. Håll till godo. Nu ska vi försöka få lite sömn :)




En dag kvar...!

Så har vi slutligen kommit fram till den sista dagen innan bröllopet. Ett års planerande, fixande, tänkande och klurande ska vara färdigställt och det slutgilltiga resultatet vara inom räckhåll.
Alla små idéer måste vara klara eller slopas. Visionerna om hur allt ska vara och se ut måste vara sammansatta.
Det är nu eller aldrig som det gäller.

Vi får tillgång till lokalen idag och ska ställa i ordning allt. Fixa med dukning och pynta så vi får det mysigt. Ser en lång kväll framför mig.

Imorgon ska både tårtor och blommor hämtas och vi själva ska hinna göra oss i ordning. Om tiden räcker eller inte får vi se - det är ju inte så vi kan skjuta upp det hela.

Stressen har nog faktiskt övergått i ett lugn. Det blir vad det blir - vilket nog faktiskt blir väldigt bra.
Nervositeten däremot kommer nog att bli mer och mer påtaglig. Får se om jag lyckas säga rätt framme vid altaret!

It's now or never..!

Tack snälla!

Tack alla underbara kollegor för de vackra pionerna och Stelton termosen! Både jag och Oskar är väldigt tacksamma och glada. :)




Ont Öm Aj

O.M.G. Trodde inte man kunde ha sådan extrem träningsvärk som jag hade igår när jag vaknade. Hade ont från tårna upp till nacken. Bröstkorgen ska vi inte tala om. Min vanliga morgonhosta blev en riktig plåga för magen!
I dag är situationen något bättre.
Men det var det helt klart värt, för gud vad roligt det var!

Fick se en film från dansen hos Ingela igår och vi såg ju riktigt bra ut. Tack igen alla min fantastiska vänner. Ni är underbara!

Grundlurade av världens bästa kompisar!

I tron om att vi skulle åka och fria mamma/svärmor Kattis igår förmiddag, gjorde vi oss i ordning och tog bilen. Jag körde och skulle just svänga in på en annan väg när jag i ögonvrån registrerade en bil som liknade mina föräldrars. Helt plötsligt rusar det ut folk ur bilen och jag tvärbromsar. Men det är först då som jag ser att det är Sofie, Emelie, Ingela, Natalee och pappa som kommer springande mot oss. De rycker upp bildörren och drar ut mig. De presenterar sig som min manager (Sofie), min stylist (Emelie), min fotograf (Ingela) och BFF (Natalee), (och pappa var ju gevietvis vår chaufför). De bytt kläder på mig till den blivande kändis jag skulle bli: aprikos plyschdress med LV-scarf, stora solglasögon och en hund - Poofsy - i en handväska.

Vi åkte in till stan medan vi delade på en flaska bubbel. Väl där inne dök plötsligt en massa kompisar upp: Linnéa, Linda, Sofia, Isabelle A, Vendela, Linn och Turid. De tog med mig ner i en källare där en Kerstin mötte upp oss. Där fick jag lära mig dansa poledance som ett förslag till en sidokarriär. Galet jobbet, med bränn- och blåmärken som följd men helt otroligt roligt!

Efter det åkte vi till Sickla Kaj i Sjöstaden där vi åt på en kinakrog till lunch.

De tog mig sen vidare till mitt spa i en lokal nere vid vattnet. Där fick jag börja med att bada bastu med en kall öl i handen. Efter duschen hade sedan en nagelskulptris kommit dit som gav mig manikyr och avslutade med ett härligt mörkrött lack.
Undertiden hade en massör kommit dit och en fotograf, Jonas. Mängder av outfits var förberett för mig som jag fick posa i framför kameran. Grymt kul!
Min syster Isabelle kom dit också och senare också Emma.

Det fanns en massa snittar att äta på och i glasen fanns rosé, asti och rödvin. Till middag grillades fläskfile, halloumi, championer och aubergin. Till det fanns färskpotatis med ruccola, bearneas och en kall röra med bl.a äpple och lök.

Vi gjorde oss ordning för utgång och åkte till Patricia, där helt plötsligt Oskar dyker upp med hela sitt kompisgäng som ordnat hans svensexa samma dag!
Han hade bl.a fått spela laserdome, åkt porshe, cyklat på minicykel genom stan, kört zorbing i vatten iförd en mankini och prickiga shorts samt färgat hår i rosa och blått, ätit lunchbuffé på Djurgården och senare middag på "Döden i grytan",

Vi hade båda helt fantastiska dagar och vi är otroligt rörda och glada att vi har så underbara vänner. TACK!



Är man stolt måste man få skryta..!

Oskar har ju äntligen tagit examen och igår var det betygsutdelning på skolan. För er som inte vet det så har han läst till anläggningsingenjör på Nackademin (parallellt med heltids jobb och helgjobb!)
På utdelningen - som Oskar egentligen inte tänkt gå på för att istället kunna jobba de timmarna - blev han uppropad och utnämnd till årets elev med de bästa avgångsbetygen i Nackademins historia. Som tack fick han ett helt nyinfört stependium innefattande ett diplom där det står "årets ingenjör", ett studiebesök till en gruva i Norrland, samt 10.000 kronor! Ni kan gissa om vi blev snopna, så man kan ju inte känna sig mer än stolt.

Medan han var ute och firade halva natten med sina forna klasskamrater, såg jag en mysig romantisk film, "When in Rome", innan jag klockan 20.00 kröp till kojs och fick en magisk skönhetssömn på hela 12 timmar. Det var inte igår kan jag säga!

De utlovade bilderna från studenten!

   
    
   


Love Hällberga

I tisdags var vi ut till lokalen igen, för vi kom på att vi egentligen inte kom ihåg riktigt hur det såg ut. Vi visste i stora drag, men ingen av oss mindes detaljer som om det fanns en garderob eller hur många bord som fanns.

Och jag måste säga att det var faktiskt ännu bättre än vad jag kommer ihåg det som. Visserligen regnade det sist, medan det i tisdags var sol, men för övrigt så var både rummet vi ska vara i, samt även toaletten, större än vad jag trodde.
Det var lugnt och tyst och sjön låg stilla nedanför tomten. Vi gick också bort till forsen och för er som vill få en liten försmak så klicka på bilderna nedan:
   

Vi syns där om en dryg vecka!


Vilken student!

I fredags tog min underbara syster Isabelle studenten och vilken fantastisk dag det blev!

Dagen började redan tidigt på morgonen, då jag lockade hennes hår innan jag skjutsade henne till skolan. Där var det underhålning i aulan och avslutningslunch.
Undertiden fixade vi i ordning allt hemma hos mamma och pappa; mat till buffén, skyltar, ballonger, serpentiner och dekoration av den cab:ade bilen vi skulle hämta Isa i.

Det var ett väldigt organiserat utspring vid skolan. Ett jazzband spelade musik samtidigt som någon ropade upp alla klasser var för sig, som kom ut med en flagga och ställde upp sig.
De sjöng studentsånen tillsammans, innan de "släptes fria" att söka upp sina familjer.
Isabelle fick så mycket blommor och gosedjur runt halsen att jag trodde hennes nacke skulle gå av!Vi fick tillslut lyfta av alltihopa och bära det istället.

Bilen blev en riktig överraskning. Oskar fick köra, med Isa brevid och jag och Natalee satt i bak och tjoade i kortesen av studentåk. Det dansades och skreks, ölen sprutade och flaggor viftades. Precis som en student ska vara helt enkelt!

När vi kom hem väntade gäster med champagne och paket. Och vad med paket sedan! Fantastiskt vackra smycken, kläder,prydnader, ja allt!
Av mig och Oskar blev det en resväska som var färdigpackad med både kläder, skor, bikini och neccesär och Isabelle blev riktigt glad för den.

När alla senare gått hem tog jag och Oskar med oss Isabelle ut till ett dansställe - Energikällan - dit det är tradition för alla Tyresös studenter att gå just på studentkvällen. Vi dansade för fullt ibland rök och lampor och kom inte hem igen förrän sent.

Ett bra avslut på en otroligt lyckad och fin dag med den snyggaste studenten någonsin.

Jag lovar att bilder kommer snart!


Tiden flyger och sommaren kommer

Äntligen mår jag bättre. Jag ber så mycket om ursäkt för det enorma glappet i skrivandet. Men varken tiden eller orken har räckt till.
Om bara 16 dagar är det dags - massor har gjorts men än finns det att göra.

Jag avslutade min sjuka vecka med morsdag i söndags. Oskar mamma och min med familj kom över samt Oskars bror med familj och min farmor. Vi gjorde likadant förra året och det blev så mysigt så vi tänkte fortsätta med det som en tradition. Dock hade vi inte samma tur med vädret detta år så det blev till att sitta inomhus.
Efter sill till förrätt, grillade vi karré på Paulo Robertos vis. Mums! Efter blev det en enkel sockerkaka men med ett lager lemon curd i mitten (tack Lotta!) till kaffet.

I tisdags hade vi möte med vår präst, Hanna. Hon frågade om allt möjligt om oss och vi beslutade om musik och texter. Det var efter det min nervositet satte in. Jag tror det kan ha varit att det blev mycket mer verkligt och påtagligt att vara där vid kyrkan och prata med en präst om hur allt ska gå till.

Jag tror hur som helst att det kommer bli fint och lyckat. Hoppas bara vi kan få sådant här soligt väder som det är i dag på bröllopsdagen också!