Sakta men säkert

Efter att ha varit med om stomresningsdagen, då det lyftes både väggar och tak på plats på bara en dag, så känns det som det sedan dess gått väldigt långsamt i jämförelse.

 

Vi har dock fått panel på plats på en kortsidan av huset, där det saknades. Vi har fått en väldigt fin grå ytterdörr. Det lilla fönstret i vårat sovrum är på plats och hängrännor sitter på taket. I går kväll tyckte vi skym att vårat Hajom-fönster kom på plats i mörkret också och det ska undersökas vidare i kväll.

 

Vi beställde kakel i helgen också. Det grå och vita toner i stora badrummet, vitt och svart i lilla badrummet och grönt i hallen. De känns tidlösa och något vi inte kommer att tröttna på. I alla fall inte på ett gäng år.
Det här med kakel var inte det lättaste. Vi är bundna till Konradssons genom Götenehus och bokade tid hos dem för att just detta. Vi kommer dit en eftermiddag efter jobbet och hon som ska hjälpa oss hälsar inte ens. Hon drar bara fram standardkaklet och villa att vi ska välja vilket av dem vi vill ha i vilket rum. När vi är intresserade av alternativ får vi suckar och stön till svar och hon är inte ett dugg intresserad av de inspirationsbilder vi har tagit med för att visa vad vi är ute efter. När vi säger att vi gärna har marmor eller liknande i hallen, får vi bara till svar att de inte säljer natursten. Vi förklarar att det inte måste var det, utan kan likna istället, bara det är liv och färg i det. När hon då drar fram en grå död stenplatta ger vi upp.
Vi kontaktar Götenehus som i sin tur kontaktar Konradssons marknadschef som ringer upp och ber om ursäkt. Han frågar vad vi är ute efter och två dagar senare har vi alternativ och prover på väg hem i brevlådan. Det är service! Vi hade kanske otur med säljare (som inte vill sälja…) men de ordnade upp det snyggt. Vi har gått från att vara otroligt negativa till väldigt positiva och nu känner vi oss helt nöjda med allt vårat kakel. Framför allt hallen som kommer att bli så fin!

 

Garaget vet vi inte riktigt status på. Det skulle lyfts samtidigt som huset men det är fortfarande en tom grop där. De räknar på grund och hur de ska lösa den ritning de gjort. Uppföljning kommer.

 
Panel på kortsidan med vårat fina runda fönster!
 
 
 Grå dörr!
 
Det lilla sovrumsfönstret

Kommentarer

Säg vad du tycker:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min e-mail: (publiceras ej)

Min URL/bloggadress:

Det här vill jag säga:

Trackback