Hong Kong

Imorgon är det redan fredag. Var har den här veckan tagit vägen? Allt är som ett enda blurr av sömnbrist, höghus, kinatecken och nudlar - men jag älskar det!

I måndags kväll flög jag via Helsingfors över en stor del av jordklotet och ända bort till den forna engelska kollonin Hong Kong. Resan gick bra, men tog många timmar av vilka jag inte kunde sova många, trots tiden på dygnet.
Dock var det ganska så bekvämt då det bara var två stolar i bredd och man hade sin egen dataskärm i ryggen framför, där det både fanns film, tv-serier, spel och nyheter.
Jag brukar vanligtvis gilla flygplansmaten, men klockan tolv på natten är inte en svampig pannbiff särskilt lockande så en fralle med lite färskost på fick räcka. Jag hade redan fått i mig pyttipanna på flygplatsen i Sverige.

När jag landade i Hong Kong på tisdagen var klockan redan halvtre på eftermiddagen, eftersom det är sex timmars tidsskillnad. Tåget in till Kowloon åkte längs med vattnet in mot staden vilket gav en riktigt majestätiskt första vy med skyskraporna som radade upp sig längs kajkanten.

Prince hotell ligger på en av de större gatorna, Canton Road, parallellt med den kända shoppinggatan Nathan Road. Efter att ha checkat in där på ett rum ut mot vattnet, inramat av två enorma skyskrapor, mötte jag upp mina kollegor Leena och AnnCharlotte för en bit mat. Vi satt på en uteterass vid vattnet och åt bruschettas och svärdfisk och riktigt njöt av den nästan svenska sommarvärmen.
Senare tog jag och Leena en promenad längs med vattnet och tittade på en ljusshow, där husen tänds och släcks till musik, och lasrar riktas upp mot himlen i olika kombinationer utemed hela strandremsan.

På onsdagen var det då dags att gå till kontoret. Efter rundvandring och presentering av en massa folk jag har väldigt mycket mailkontakt med, som jag nu äntligen har fått ett ansikte på som man brukar säga, satt jag i möten med Globala ekonomiavdelningen resten av dagen.
Kontoret liger bara en fem minuters promenad bort från hotellet så det går väldigt snabbt att ta sig dit.
Vid sju hade jag och Leena bokat varsin bodyscrub på 76e våningen i en skyskrapa. Utsikten var enorm och det varn en väldigt skön och lugn kväll.

Idag var det dags för jobb igen efter en stor härlig frukost. Jag åt både en hel skål med färsk frukt, en nudelsoppa gjord a la minute och parmaskinka. Mums!
Maten här är faktiskt riktigt bra. Till lunch blev det också en nudelrätt med grillad biff och en vinäger dressing med citrongräs och rivna grönsaker.

Nu ikväll träffade jag min kompis Marie, som flyttade hit till Hong Kong för ett och ett halvt år sedan med sin man. Hon tog mig till en resturang där man sitter längs med ett långt stekbord och kocken fixar all mat framför dig. Både grönsaker, groddar, biff, kyckling och bläckfisk.
Vi hade massor att prata ikapp oss om så tiden bara flög iväg. Med ambition att gå till ett fik för kaffe, hamnade vi i en klädbutik resten av kvällen där jag gjorde mitt första klädfynd för resan: en gulguldig kjol i chiffong.

Så är det då fredag imorgon. Jag har möten inplanerade större delen av dagen och ska hinna med mailen där emellan. Tur att jag inte åker hem på kvällen..!

Kommentarer
Postat av: Mia

Så härligt det låter när du berättar även om det är en del jobb inblandat. Ha en go' tur hem!

Kramkram

2011-10-20 @ 19:21:28
Postat av: Eva

Ja det låter alldeles underbart:) Fortsätt att njuta av det. Kram/mamma & pappa

2011-10-20 @ 23:04:30

Säg vad du tycker:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min e-mail: (publiceras ej)

Min URL/bloggadress:

Det här vill jag säga:

Trackback