Från en del till en annan

Igår flyttade vi från Time square hotellet på 45th street till Hotel on Rivington nere på Lower east side.
Vi blev uppgraderade till en studio svit och rummet är helt fantastiskt här uppe på 11e våningen. Vi har en soffgrupp, skrivbord och en stor säng som är omringad av stora panoramfönster. Badrummet är helt i svart mosaik och har två duschar.
Hotellet är ett riktigt "inneställe" så när vi kom tillbaka till hotellet senare på kvällen, var det kö för att få komma in. Kändes rätt lyxigt att bara glida förbi kön och gå in!

Tidigare på dagen var vi på det kända, och stora, varuhuset Macys och det var det verkligen -stort! Där fanns allt mellan himmel och jord. Ett NK i megaformat.

Vi gick även genom Chinatown igår. Det kändes lte överskattat. Det var varken för turister eller kineser utan något mellanting kändes det som. Lite småbutiker med skräpsaker och lite matbutiker med inhemsk mat.
Little Italy däremot var mysigt. Äntligen några som förstår att man vill ha uteserveringar när det är över 30grader varmt! De hade sina rödvitrutiga dukar och tjocka pastakockar.

Vi var till Ground zero ocskå - platsen där de två tvillingtornen stod för inte alls länge sedan. Det kändes helt ofattbart att två byggnader, mer än dubbelt så höga som de som står kvar runt om, ska ha stått där och bara ramlat ihop. Nu är det bara lyftkranar och avspärrningar på platsen.
När vi skulle ta oss därifrån hade trafikkaos uppstått. Det var poliser överallt som stoppade upp bilarna. Det visade sig att president Obama skulle åka förbi där så de gjorde en fri gata för honom.

Till middag på kvällen var vi på en supercool restaurang som hette Schillers. Vi hade fått den rekomenderad både från folk vi känner och i guider, och den var verkligen riktigt bra och vi var riktigt proppmätta när vi gick därifrån.

Idag är det midsommar. Det är min andra midsommar borta från Sverige. Den förra var för 11 år sedan i England. Vi tänkte ta oss till Battery Park där det ska vara midsommarfirande. Senare idag ska vi möta kompisarna som är här i NY och äta middag för att senare går på en midsommarfest på Union square där Mange Schmidt spelar.

Trevlig midsommar alla!

Kommentarer
Postat av: Eva

Glad Midsommar på Er. 11:e våningen är helt OK! Hur högt upp bodde ni i förra hotellet?? Trodde trafikkaos och poliser berodde på att ni var där:)Ha en fortsatt riktigt trevlig och rolig Midsommar. Stora kramar från Mamma Pappa och Isabelle samt Siri

2010-06-25 @ 15:56:32
Postat av: O's faster Mia

Va häftigt att få hänga med er i NYC så här på ett hörn. Dagens ger en flashback till en av de dyraste luncher jag någonsin ätit. Detta högst upp i ett av tornen som inte finns mer. Vi slöar efter en natt på båten. vojne vojne Ha en härlig midsommarkväll!

Kramkram

2010-06-25 @ 17:23:24
Postat av: The best Man

Låter som en riktig super resa, mycket intryck och upplevelser precis som det ska va. Jätte roligt att ni håller oss uppdaterade på era äventyr...... man känner sig nästan som medresenär :) Ha det super och akta er för påssjukan, hälsa Mange.

2010-06-26 @ 11:07:19

Säg vad du tycker:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min e-mail: (publiceras ej)

Min URL/bloggadress:

Det här vill jag säga:

Trackback