Bröllopspresenterna

Många hade fullt upp med att äta mat, dricka vin och champagne, fota och fotas, kasta pil och givetvis att hålla igång dansgolvet att man inte hann kika på vårat presentbord.


Det var helt otroliga presenter som vi fick och vi är oerhört tacksamma och glada. Det tog sin lilla tid men tillslut fick allt sin egen plats här hemma. Så nu får ni som helt enkelt var för upptagna med att ha roligt på bröllopet, en lite återblick ;)

från GustavsbergTransparent


”Till en början fick vi röja i köket för att få plats med allt nytt. Ett kärt besvär som tog två hela dagar.
Vi kommer att kunna laga många härliga middagar framöver. Det blir mustiga grytor i vår nya Le cruesetgryta vi fick av Susanne och Peder, eller så får gästerna hjälpa till i matlagningen på vår stekbordsgrill med härliga spanska olivoljor vi fick av Tamara och Erik W där vi vänder maten med den blommiga stekspaden från Natalee och Kim. Till det kan man göra en potatisgratäng i ugnsformen från Eva Solo som vi fick av Oskar mormor och morfar Irma och Erik, och så en sallad i den fina Bröllopsskålen från Viktor, Ingela, Meja och Tilde med tomater från tomatplantan vi fick av Oskars fastrar Sussie, Mats, Karin och Maja samt Mia, Micke och Marcus. Vatten eller vin dricks till i vår Eva Solo karaff vi fick av Emma, Matti, Pia, Martin och Elin och bröd läggs i den flätade korgen från Natalee och Kim.


Till efterrätt bakar vi en god paj med vår Kitchen Aid maskin, som vi även använder med dess köksliga tillbehör till varmrätten innan för malning och mixning. Den fick vi av mamma Eva, pappa Pierre och Josefines ”gudfamilj” Lena, Claes, Daniel och Niklas. Pajdegen gräddas givetvis i den fina Le crueset-pajformen vi fick av syster Isabelle eller den hjärtformade, blommiga pajformen från Natalee och Kim och skyddas från insekter med det vita tårtnätet vi också fick av dem. Pajen äts i Designtorgetskålarna från Marie och vaniljsåsen serveras i den matchande stora Designtorgetskålen från Vendela och Jakob.
Vi tar en god whiskey, eller varför inte en grogg i de fina och klassiska Orreforsglasen från Oskars farfar Calle och drycken hälls upp från den enormt vackra kristallflaskan vi fick av Josefines farmor Laila.


Kaffet hälls i termosar från Stelton (Linnéa och David och kollegor på Hennes & Mauritz) och en gammal hederlig korgflätad termos (mamma Katharina). Det dricks sedan ur Adamskoppar från Gustavsberg som vi fick av Josefines mormor Inga, morbror Ulf, Lotta, Gustav och Fredrik samt från vännerna Linda, Joakim, Nathalie och Martin. För de som vill ha te används den blommiga tekannan från Natalee och Kim. Kakorna, som bakats med tillbehör och ”deg” (i form av pengar) från ett kakfat vi fick av Oskars fastrar Sussie, Mats, Karin och Maja samt Mia, Micke och Marcus läggs sedermera också upp därpå medan chokladpraliner och annat gott hälls i de söta Ittala-skålarna från Leif, Jesper och Jannike.


Allt detta intar vi självklart på vår altan dit vi fick bidrag till en terassvärmare av pappa Björn, Charlotta, Love och Linn. Där tänder vi gjutjärnslyktor i form av Yin och Yang av Oskars morbror Johan, Sandra, Mirjam, Nora, Elsie och Tyra.


Om vädret inte tillåter sitter vi inomhus. Där kan vi nu designa med inredningsboken vi fick av Charlottas mamma och pynta med blommor vi köper för checkarna vi fick av gudfar Claes mamma Uje. Vi skaffar fina detaljer från Åhléns där vi fick presentkort av både Susanne och Jon samt Gustav och Hany. Sedan hänger vi citattavlan vi fick av Isabelle Avernäs på väggen bredvid tavlan Turid och Daniel målar åt oss. På sängen sitter bröllopsparet Isabelles mamma sytt åt oss.


För att kunna laga de rätter vi vill och bjuda på rätt drycker måste vi få inspiration. Vi åker därför till Köpenhamn och provar Restaurang Nomas avsmakningsmeny vi fick av Erik Åberg och hans mamma Gittan. Vi går också på whiskeyprovning från kusinerna Nick, Anna och Sofia samt cocktailkurs från mamma Katharina.


För att få gör något annat än tänka på mat så åker vi på Göta kanal-kryssning i slutet av juli som vi fick av kompisarna Stefan, Sanna, Peter, Sabina, Micke, Moa, Stefan, Mats, Mats och Henrik.
En annan kryssning vi har framför oss är den till Finland vi fick av Oskars morbror Johan, Sandra, Mirjam, Nora, Elsie och Tyra.
Vi ska också komma iväg på teater eller konsert för presentkorten vi fick från Oskars kollegor på Bergsäker.


Sen så har vi ju redan hunnit iväg på en resa också; till vår smekmånad (eller nåja smekvecka) i New York. Där fick vi en hel dags utflykter till allt från Williamsburg, till Soho och The Guggenheim av Emelie, Per Anders och Sofie samt en äkta Broadwayshow av Linn, Thomas, Dina och Vincent.


Redan på bröllopsdagen fick vi njuta av några presenter. Pappa Björn knäppte våra porträttfoton och morbror Leif, Liselotte och Wilhelm ordnade både förrättsvinet, cognac, Dooleys och så fick vi en flaska efterrättsvin till senare. Vi fick också tipsen om vinet till varmträtten.


Sen måste jag även säga att svensexan och möhippan var enormt fantastiska presenter också. Även alla de vackra talen som gjorde oss båda nära till tårar: pappa Pierre, pappa Björn, morbror Ulf, morbror Johan, Isabelle, Natalee, Charlotta, Sofie, Erik, Emelie och Viktor. Även spexen och organiserandet av Sofie och Erik var enormt.


De små näbbarna Meja och Dina gjorde ett suveränt jobb i kyrkan. Så duktiga och söta som små änglar. Likaså de vackra tärnorna Isabelle och Natalee och den stiliga marskalken Viktor samt versläsningen av Emelie och Turid i kyrkan.

Otroligt att så många utifrån Sverige kom ända hit. Erik Wedin, Susanne Hansson, Jon, Natalee och Kim. Även Erik Åberg och Sofia som skyndade sig tillbaka i tid.
Det ska också bli spännande att få se filmen som Erik Wedin filmade åt oss under dagen. Tack också för de fina hälsningarna från Marianne och Martin, Thea samt Mia med familj.
Sist men inte minst det ofattbara pianostycket ”The river flows in you” som spelades av Gustav i kyrkan. Inte ett öga var torrt!”


Att ha så många som bryr sig om oss känns totalt ofattbart och fantastiskt. Ni ska veta att vi verkligen uppskattar att ni ville dela den här dagen med oss.


Kommentarer
Postat av: LadyUmbrella

Hallojsan!

Allt bra med dig? =)

2010-07-22 @ 19:01:26
URL: http://ladyumbrella.blogg.se/
Postat av: Eva

oj oj helt fantastiskt roligt att läsa, kram/mamma & pappa:)

2010-07-22 @ 19:22:34
Postat av: Björn O´s pappa

Pst! Ett litet tips... Calle e Farfar till Oskar. Kram

2010-07-27 @ 19:04:12
Postat av: Beatrice

Kul sida! Hur länge har du haft din sida?

2012-03-18 @ 20:30:42
URL: http://hemförsäkringidag.se

Säg vad du tycker:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min e-mail: (publiceras ej)

Min URL/bloggadress:

Det här vill jag säga:

Trackback