Äntligen. Först fick vi inte igång vattnet...

20101230555 (MMS)

Äntligen. Först fick vi inte igång vattnet. Kommunen var ut på morgonen o sen kom det igång tillslut. Då fungerade självfallet inte avloppet..! Det hade fryst. Men efter en motorvärmare, glycol o en massa isolering har det nu äntligen börjat rinna igen. Puh!


Skottat i över en halvtimma o fortfarande ...

20101229538 (MMS)

Skottat i över en halvtimma o fortfarande halva trappen kvar till huset... Ett träd har fallit i vägen o teleledningen är av. Lite att fixa med helt enkelt, men nu är det vårt!


Underbar jul

Vilken fantastisk jul det blev!
Tack alla nära och kära som gjort vår jul så underbar och ljuvlig.

Julmiddag med familjen. Mysigt...

20101223528 (MMS)

Julmiddag med familjen. Mysigt så det förslår. :)


My hen night!

Äntligen har jag fått se lite bilder från min möhippa tidigare i år. Jag fick känna på "15-minutes of fame" och posa som i posterna till olika filmer och musikaler. Här får ni också lite smakprov:








God jul och gott nytt år!!!




Julen är här

Den knackar på dörren nu och vill in. Och det låter vi den. Det är dags nu. Allt som byggts upp inför den. Förberedelserna. Förväntningarna. Förhoppningarna.

Ikväll bär det av hem till mina föräldrar och systrar. Vi ska äta en god middag och ha det mysigt. Sen sover vi kvar där och vaknar upp på julaftons morgon med julfrukost och julklappar. Precis som när vi var små.

Senare åker vi hem till Viktor, Ingela, Meja och Tilde, där vi kommer att tillbringa resten av julafton med julemat och klappar.
Igårkväll gjorde jag Laxtårta och Janssons frestelse, medan Oskar kokade julgröten som imorgon ska bli till Ris a la malta. Sånghäftena till den lilla nubben ligger redo. Här är förresten en sång jag just fått lära mig på julbordet med jobbet, om ni behöver nypåfyllning av sådana till era egna julbord. Den har blivit något av en ny favorit:

Supsalavals
Mel: Sjösalavals

Rönnerdahl han raglar upp på osäkra ben,
och den vita skjortan, den släpar kring vaderna.
Full som en alika i majsolens sken,
skrålar han för ekorrn som gungar på gren.
Titta, ropar ungarna, pappa han e full,
han raglar runt i stugan, där faller han omkull,
å, se så många burkar han redan kastat ut på ängen
Löwenbräu, Heiniken, Faxe å Norrlands Guld.

Här på jobbet är det halvtomt idag. Många har tagit ledigt. Vissa för att förbereda inför julafton, vissa för att ta sig hemåt dit de kommer ifrån, en del för att det är skönt!

Hoppas ni alla får en jättebra jul. Det ska i alla fall jag ha!

Redan på fredag knackar julen på dörren. M...

20101219520 (MMS)

Redan på fredag knackar julen på dörren. Men det låter som det är fler än jag som har svårt att tro det... December har gått ofattbart fort och så mycket har hänt. I helgen passade vi kusin Wilhelm o ikväll var vi på en underbart god middag hos min gudmor som just fyllt år. Inatt kommer förhoppningsvis Nattis hem från Paris, om nu bara planet vill lyfta i snöstormen. Julklapparna är alla inslagna tillslut. Det blir däremot inte så mycket rimmande i år. Får ta igen det nästa. Finalen i Robinson vanns äntligen av en person som förtjänar det. Imorgon börjar slutspurten på jobbet för i år. Hittade en spännande köksmaskin i en tidning precis. Friterar med bara en sked olja. Kan det verkligen stämma? Sov gott i det otroligt snörika landskapet!


Julklappsinslagning framför öppna spisen...

20101216513 (MMS)

Julklappsinslagning framför öppna spisen till julmusik. Varför kan inte allt vara lika lugnt och rogivande?


Robyn på Berns efter underbar fransk cousi...

20101215506 (MMS)

Robyn på Berns efter underbar fransk cousine i bistron. Grodlår och tartar, mums!


Morotsbröd i långpanna

Hittade det här receptet på bröd som man bakar i långpanna. Någon gång framöver när det kanske lugnat ner sig något, ska jag prova på det. Återkommer med resultat :)

Morotsbröd i långpanna   
 
Ingredienser:

5 dl mjölk/vatten
50g jäst
0,5 dl rapsolja
200 g morötter - finrivna (motsv. 2 stora)
1 tsk salt
2 msk honung
4 dl vetemjöl special (fint dinkelmjöl funkar också)
ca 8 dl fullkornsmjöl dinkel

Gör så här:

Värm mjölk/vatten till 37 grader och smula jäst i bunke tillsammans med spadet tills det löst sig. Ha i olja, morötter, salt, honung och nästan allt mjöl. Arbeta kraftigt till en deg. Jäs övertäckt i 30 min.

Ta upp degen på bakbord och knåda den. Platta ut i bakplåtsklädd långpanna (30x40 cm) och skär degen med mjölad kniv i 24 bitar. Nagga degen och låt jäsa under bakduk i 30 min. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter 225 grader. Ta ut brödet ur långpannan och låt svalna på galler under bakduk.


Julstämningen är fullbordad; luciatåg från...

20101213505 (MMS)

Julstämningen är fullbordad; luciatåg från adolf fredriks till lussebullar, pepparkakor, glögg o julmust på jobbet. Fantastiskt!


Julen närmar sig och hösten blir allt mer avlägsen.

Jag tycker inte det är länge sedan jag njöt av att få ta på mig en av mina nya fina höstkappor och vira in mig i en mysig snygg halsduk. Men så står man genast där i raggsockor och tjocka vantar, och den snygga kappan är för tunn...
Ännu en helg har nu gått, men en mysig sådan. Isabelle bodde här och vi handlade och slog in julklappar, lagade god mat, lyssna på musik och var på bio och såg Marmaduke; verkligen en grymt rolig film om en Grand Danoua (ursäkta stavningen, men en väldigt stor hund i alla fall) som bara vill bli omtyckt.
Isa hade en fantastiskt snygg fårskinnsliknande väst på sig från H&M som definitivt seglade sig in på min "vill ha"-lista.

Kontraktet för huset är äntligen påskrivet. SKÖNT! Var verkligen en gigantiskt sten som lättade från bröstet. Nu ska det bara göras besiktning på tisdag, men om inget hänt de senaste två åren, så borde det vara ganska lugnt. Håll tummarna!!!

Tredje ljuset är ju i alla fall tänt nu. Lycka till alla ni som har julhandel kvar att göra, för nu är det bara 12 dagar kvar. Lucia stundar imorgon - 11 nätter före jul!
Vi får be för att det inte händer några fler hemska saker inne bland Stockholms gator, eller någon annanstans heller för den delen, utan att vi får en lugn och mysig jul.

Spänningen är olidlig..!

På söndag smäller det. Då är det dags för visning och jag hoppas så innerligt att:
-Vädret är fint och att snön ligger kvar. Slask och snöande skulle jag inte vilja titta på hus i.
-Att någon blir förälskad i vårat hus så att den personen köper det!


Imorgon ska vi på julbord på Enskede värdshus. Ska bli riktigt roligt att få lite ordentlig julstämning. De har så underbar mat där. Och när man proppat i sig så mycket att magen står i 5011 hörn, går man över på desertbordet och äter lite till :)

Trevlig helg till er alla!


Vårat nya fina fönster in till badrummet!

20101201494 (MMS)

Vårat nya fina fönster in till badrummet!