Möhippa för Turid

Nu i början på september gifter sig våra vänner Turid och Daniel och förra helgen rövade vi bort Turid till hennes möhippa.
 
Vi bestämde oss för temat "Turids sista resa som ogift" med allt vad det innebar...
Vi klädde oss alla till flygvärdinnor i vit blus, svart kjol och fina hattar. Självklart tog vi med oss våra ombyten, rekvisita etc. i varsina kabinväskor.
 
 
 
 
 
 
Vi stormade lägenheten på morgonen och bjöd på frukost i typisk flygplanslåda. Valen mellan kaffe och te var givna!
Samtidigt som vi åt fick hon paket från oss som symboliserade "vår vänskap" och så skulle hon gissa vem som givit vad.
När det var dags för avfärd fick hon frågor á la På Spåret för att få gissa var nästa destination var. När hon gissade rätt fick hon sitt boarding card dit.
 
 
 
 
 
 
Hämtade oss gjorde vår pilot Mats, som skötte avgångarna hela dagen.
 
 
 
 
 
Ombord hölls givetvis en säkerhetsgenomgång:
 
Mina damer,
Vi här på Turid Tours ber att få hälsa Er välkomna på denna TR001 Lynx Earlines flight mot okända destinationer.
Vi beräknas få en något turbulent färd idag med en del mellanlandnindar. Er kapten på denna tur är Mats, som kommer att för oss till vårat mål.
 
Vi vill be samtliga passagerare sitta fastspända i sitt säte under hela färden till dess att farkosten stannat helt. Väskor ska placeras på hatthyllan eller under sätet framför dig.
 
Kabinpersonalen ombord kommer under flighten bjuda på diverse mat, dryck och snacks. Detta börjar serveras först efter vår första mellanlandning.
Användning av teknisk utrustning är möjlig under hela turen.
 
Vi vill speciellt tacka våra Travel bonus gäster som kommer att få möjlighet att tjäna extra poäng under dagens färd i samband med nya destinationer.
 
Vid fråfor, tveka inte att kontakta vår kabinpersonal.
Vi hoppas Ni får en trevlig flight och tack för att Ni väljer att resa med Turid Tours.
 
Destination 1:
På 10 poäng Vi lämnar städernas stad och reser mot inledande skidskytt, vi avslutar med vildkatt. Hårdråd kung grundlade staden för 1000 år sedan, tyrannens ättling och namne gav staden sitt förra namn.
På 8 poäng En stor sak styr staden som 1952 fick inledande betydelse i dubbel bemärkelse. 2011 samlades åter eliten här.
På 6 poäng En viss munk med konstnärliga talanger har eget museum, Skogsbolagsjätte har kollen på vintriga idrottsaktiviteter i stad där det alltid är fred.
På 4 poäng Den sjuttonde maj trampar alla stadens invånare på vår gamla, då gemensamma kung.
På 2 poäng Hos Loke i Davos lottas Carlos loge ut bland en trio slovaker. Men då Tjeckoslovaken Bo slog vad om att en ros lockar mer publik än ett sagoslott so slopades lotteriet.
Rätt svar: Oslo
 
Första aktiviteten i Norge var vandring, närmare bestämt takvandring på Riddarholmen. En otroligt duktig och entusiastisk guide tog med oss över plåttaken och berättade historia, arkitektur och anekdoter om omnejden. Galet läskigt men otroligt vackert. Turid hade givetvis luskofta på sig!
 
 
 
 
 
 
 
  
 
Destination 2:
10 poäng Vi lusekoftorna och åker söder ut. Rollo triumferade här en gång i tiden liksom Tarzan.
På 8 poäng Två och två åker vi skridskor på spegelblankt vatten, här hölls den första freden. 1889 jubilerades det. Fästning stormades och huvuden rullade, historien var blodig men idag ler man i vår stad.
På 6 poäng I vår delade stad flödar kulturen. Stadens röda kvarn och viss Amelie blev 2001 även film. Känd Hugo och vår fru blev en klassiker, ringer det en klocka?
På 4 poäng Törnrosa, Aladdin och Kalle Anka är här, vem hade du walt? Ett museum-besök är ett måste, louvrar du att gå dit?
På 2 poäng Vi är i vinande land. Bienvenue á notre ville. Asiatisk basföda avslutar resan. Om du parar ihop ledtrådarna är du rätt, det är Ej-fel.
Rätt svar : Paris
 
Vår andra anhalt var i Frankrike på Tomtebogatan hos Emelie, där Turid fick klä sig i svart kjol, svartrandig tröja samt basker. Vi åt picknick och drack champagne på filtar i vardagsrummet och så kom en krokimodell som vi fick måla av.
 
 
 
 
  
 
Destination 3:
På 10 poäng Au revoir till baguettens hemland och vi reser söder ut genom femsidigt land. I vår stads centrala delar är luften smutsig.
På 8 poäng Pasternaks orginaldoktor härstammar härifrån där fika i rogivande miljö aldrig på fråga men en falafel går bra.
På 6 poäng Anwar sa dat, Caesars hustru sa nått helt annat. Vår stad är en riktig kulturstad och här bor många smarta s-nilen.
På 4 poäng Landet e djupt engagerat i islam och ett av världens 7 underverk ligger inte långt härifrån, Giza vilket.
På 2 poäng Åk på bussresa med Robert eller ta båten...Farao också, Kai ror åt fel håll.
Rätt svar: Kairo
 
Sen begav vi oss till landet där fäktningen en gång föddes för att få prova just detta. En kursledare som tävlat för Sverige på 70talet instruerade oss.
 
 
 
 
 
  
 
Destination 4:
10 poäng. Vart är vi på väg? Vi beger oss norr ut till land med stort europeiskt kulturarv. Långa murar omfamnade tidigt denna stad.
8 poäng.Med över 4 miljoner bor mer än hälften av landets invånare här på Vindens slätt. Ohio-snut är nog landets mest kända sevärdhet.
6 poäng. Kanske inte så konstigt att staden är döpt efter Vishetens och Krigets gud om man ser till landet historiskt sett. Nu med en av världens modernaste tunnelbana.
4 poäng. Vårt grannlands färger hittas även här och år 2004 ringades in, dock inte i marmor likt tidigare. Kanske kan man säga att också vi blev nummer ett 2005? 
2 poäng. Västerås stolthet blir till sås här i den vita ostens rike. Men kanske borde stAten ha tagit bättre hand om pengarna.
Rätt svar: Aten
 
Nu var vi hungriga så vi åkte till Grekland hemma hos Sofie, där vi grillade Souvlaki med tzatziki och åt baklava på Turids Taverna.
 
 
 
Destination 5:
På 10 poäng Vi lämnar den mytomspunna huvudstaden och reser inledande mot muslimsk helgedom. 1555 byggdes här en förskräcklig katedral, en av många.
På 8 poäng 1610 intogs staden faktiskt av svenskar men stadens invånare var inte duma och mosade snart inkräktarna. Svansjöarna är kända liksom GUM.
På 6 poäng Folkets palats, ja så kallas vår marmorprydda metro. Ringlekar är centralt här, i den bojkottade segrade Coe men även vår egen Baron.
På 4 poäng Färgen i staden är klart röd. På torget vilar kommunistisk stamfader. Hans kamrat stal sedan showen.
På 2 poäng Staden är jätten i östs etta och hyser 10 miljoner invånare. Med sitt rödfärgade torg undrar avslutande:  nu vet du vilken staden är VA!
Rätt svar: Moskva
 
Slutligen var det dags för utgång och var bättre för det än i klubbmetropolen Moskva. Detta blev på Fashing.
 
Jag tror Turid var nöjd med sin dag och även alla vi andra som hade en otroligt kul och annorlunda helg.
 
Nu ser jag fram emot bröllopet!

Kommentarer
Postat av: Eva

Vilken underbar dag, helt fantastisk. Kram

2012-08-30 @ 23:30:04

Säg vad du tycker:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min e-mail: (publiceras ej)

Min URL/bloggadress:

Det här vill jag säga:

Trackback