Vi har ett hus

Och så stod det till slut ett hus där. Så som vi väntat och längtat, diskuterat och bråkat, skissat och önskat. Nu är det äntligen på plats.

 

I torsdags, den andra oktober, klockan sex på morgonen kom väggarna flygandes en efter en genom luften på lyftkranen arm och på plattan tog snickaren emot dem och fick dem på plats. Klockan åtta på kvällen stod sedan vårat hus där med takpapp på.

 

Huset är stort. Oerhört stort. I alla fall när man jämför med vår stuga som står bredvid. Men vilket hus som helst hade känts stort i jämförelse med stugan. Vi har hur som helst pratat med våra grannar och alla verkar tycka att det är fint. De säger åt mistonde det. Vi får hoppas att de fortfarande tycker det när garaget kommer också. Då blir huset femtio procent större.

 

Garaget ja. Det skulle också ha monterats i torsdags, men Götenehus behövde räkna på grunden igen då det kommit fram till att den konstruktion de ritat blev för dyr att genomföra om inte vi betalde nästan en kvarts miljon till… Det varken kan eller vill vi så nu vet vi inte riktigt vad som händer och när.

 

Vi har fått så många och trevlig besök de här dagarna. Stefan, Björn, Ulf, Mats, Viktor, Tilde, Tomas, Leif, Wilhelm, Kattis, farmor, Micke, Mia och Marcus. Även Andreas, Hanna och Saga som vi tyvärr missade i lördags. Tack för att ni kom förbi och för alla lyckönskningar!

 

Det känns overkligt, fantastiskt och härligt att äntligen se vår dröm växa fram. I mars är det inflyttning och plötsligt känns kommande vintern hanterbar. Man kan se ett slut.

 

 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Eva

Helt fantastiskt att få följa ert bygge. Ser fram emot att få komma och hälsa på er i slutet av oktober.

2014-10-06 @ 11:43:13
Postat av: Mia

Det kommer bli fantastiskt! Håller tummarna för en mild sista vinter i stugam. ;-)
Kram

2014-10-06 @ 14:53:54

Säg vad du tycker:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min e-mail: (publiceras ej)

Min URL/bloggadress:

Det här vill jag säga:

Trackback